Tomane u Turskoj, Makeda u Zvezdi

0

Grci uveravaju, Federiko Makeda potpisuje novi ugovor i ostaje u Atini. U Ljutice Bogdana ne nasedaju, smatraju da Panatinaikos samo blefira postajući sve svesniji da Italijan neće na Bliski istok, a da neće ni da produži boravak u Grčkoj. Da hoće – u Crvenu zvezdu.

I mada je iz kluba nedavno medijima prosleđen zvaničan stav da se neće dovoditi novi napadač, Sportski žurnal sa naslovne strane poručuje: Federiko Makeda će tokom reprezentativne pauze postati novi igrač crveno-belih.

Situacija se naime promenila u odnosu na period kad je Zvezda ubeđivala javnost da ni ne juri novog špica. Jer u igru je uskočio i jedan turski klub koji je prema Žurnalovim saznanjima – a to možemo da potvrdimo i iz redakcije MOZZART Sporta – ozbiljno zagrizao za Tomanea i samo se čeka ponuda koja će i šampiona Srbije naterati da krene po naslednika.

Navode grčkih medija da je Makeda pristao da ipak produži ugovor sa Panatinaikosom u Zvezdi ne vide kao nešto što bi značilo definitivan kraj pregovora. Možda bi Pao bio u boljoj pregovaračkoj poziciji i mogao da traži više od 400.000 evra koliko Zvezda nudi – uz procente od naredne prodaje – ali ništa više od toga. Pride, Makeda nije još produžio ugovor. I Makeda hoće u Beograd. I hoće evropski fudbal koji će pre dobiti na Topčiderskom brdu.

Ali prvi preduslov je da Tomane ode. Ne bi Zvezda imala ništa protiv da Portugalac ostane, ali on sam se nije najbolje snašao u Beogradu i želi da promeni ambijent. Makeda bi onda preuzeo ulogu prvog špica, dok bi status Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova ostao manje-više nepromenjen.

Štaviše, ne bi Zvezda imala ništa protiv ni da jedan od njih dvojice do kraja prelaznog roka pronađe novog poslodavca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.