Tokom vikenda uhapšeno 48 vozača

0

Tokom vikenda, od 31. maja do 2. juna, na crnogorskim putevima je evidentirano 60 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe stradale, dok je njih sedam zadobilo teške, a 21 lice lake tjelesne povrede.

„U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 128 prekršajnih prijava, izdali 894 prekršajna naloga, privremeno oduzeli osam pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja. Slobode je lišeno 48 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja“, saopštila je Uprava policije (UP), pa nastavili:

„Od tog broja njih 44 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, dva vozača lišena su slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, dok je dva vozača policija lišila slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 13 je lišeno slobode u Podgorici, sedam u Pljevljima, četiri u Danilovgradu, četiri u Bijelom Polju i četiri vozača u Nikšiću“, zaključili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.