Tokom nereda prošlog jula: Navijači i dio MUP-a spremali rušenje Vučića!

4

Nasilni protesti koji su se u centru Beograda desili u julu bili su pokušaj rušenja predsjednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, ali ne samo od revoltiranog naroda, kako je u prvom trenutku predstavljeno, već je u tome učestvovao odmetnuti dio MUP, saznaje Kurir od izvora iz bezbjednosnih krugova.

Pokušaj rušenja režima je, dodaje naš izvor, krenuo iznutra, pažljivo isplanirano i uz koordinaciju pojedinaca iz policije koji su htjeli da iskoriste demonstracije za svoje političke ambicije.

Skup ljudi koji su bili nezadovoljni zbog najavljenog pooštravanja mjera jeste krenuo spontano, ali je dio izgrednika koji je izazvao nasilje očigledno bio sa nekim u dosluhu, odnosno, namjerno je bio pušten da izazove haos većih razmjera i da upadne u Skupštinu. Pomoć su imali iz odmetnutog dijela MUP. Po svoj prilici, bilo je namjernih kontraobavještajnih propusta. U trenutku nasilničkog upada u Skupštinu na tom mjestu bilo je samo 20 policajaca, a u trenutku kada je bio upad u RTS, tek sedam policajaca. Sumnja se da su huligani dobijali instrukcije od nekoga iz policije i da je ciljano da baš tada ne bude dovoljno policajaca u žarištu napada, kaže naš sagovornik.

Propusti s namjerom

Ovakvi propusti se, dodaje, ne dešavaju profesionalcima, već samo mogu da se dese s namjerom.

Ljuban Karan, bivši oficir Kontraobavještajne službe, kaže za Kurir da se u ovakvim situacijama ne smije svaliti krivica na policajce kao na izvršioce instrukcije, već na one koji su nalogodavci.

Protiv države

Ne mogu da prihvatim da je neko iz MUP učestvovao u organizaciji protesta, mogu da vjerujem da je bilo opstrukcije iz MUP i da je ta opstrukcija dovela dotle da napadi eskaliraju. Policajci su štitili svojim tijelima i Skupštinu i druge objekte, ali treba ispitati da li je neko namjerno dozirano slao policiju u toj mjeri da se ne spriječi eskalacija napada i na policajce na terenu i na Skupštinu, kaže Karan.

4 Comments
 1. trn komentariše

  Glupost !

  2
  7
 2. Ivi komentariše

  SRBI SRBI, što vam radi Rajnke sa Vijestima i Davidović em.

 3. Горан К. Нови Сад komentariše

  Navijači su pravili nerede a onda su zajedno sa policijom tukli demonstrante. Šef navijača je sam Vučić.

  1
  3
 4. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Vučić samo baca bombe “kragujevke” i laze preko svojih tabloida jer je dosao do posljednje faze ludila. Boji se da uhapsi “Slinu” jer zna da ovaj ima mnogo iznenadjenja za njega. Sada, po obicaju, kuka, cvili i kukumauce jer je Danila ubacio u mafijaski tim Velje Nevolje?

  2
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.