Tivat: Policija vršila dodatni pritisak, organizatori pronijeli mošti automobilom kroz grad

0

Policija je poslijepodne izvršila dodatni pritisak na organizatore manifestacije “U svjetlosti Hristovog vaskrsenja Bokelji Sv.Savi i prevlačkim mučenicima” da odustanu od uobičajenog nošenja moštiju prevlačkih mučenika kroz Tivat do crkve Svetog Save.

Prema riječima sveštenika Mijajla Backovića iz policije im je rečeno da se ne može dozvoliti nošenje moštiju uz pratnju naroda u litiji.

Nakon toga organizatori su pronijeli mošti automobilom kroz grad i blagoslovili ga.

Mošti su donešene u crkvu Svetog Save u kojoj je u toku večernja služba sa akatistom za zdravlje građana i blagoslov grada Tivta.

Sveštenici i prisutni građani pridržavaju se mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) za vršenje vjerske službe, a sve ovo sa svih strana prate mnogi uniformisani i pripadnici tivatske policije u civilu.

“Danas me je sramota, prije svega kao građanina Tivta i Crne Gore što mošti zaštitnika našeg grada koji su život svoj dali za Hrista, nismo dostojanstveno dočekali u našem gradu, kao što smo to radili 19 godina unazad”, kazao je “Vijestima” sveštenik Backović.

Mošti će ostati u hramu Svetog Save tri dana, kako bi se dala šansa svim vjernicima koji to žele, da ih cjelivaju i poklone im se uz pridržavanje propisane fizičke distance i mjera NKT.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.