Titov unuk osuđen na osam mjeseci zatvora

1

Edvard Broz (70), jedan od unuka nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, osuđen je u odsustvu u Višem sudu u Beogradu na osam mjeseci zatvora.

On je osuđen zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj G. P.

Edvardu Brozu je izrečena prvostepena presuda u odsustvu, jer je u bjekstvu od 2008. godine , navodno, živi u Zagrebu.

Osuđen je za krivično djelo “teško delo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja”, rečeno je agenciji Tanjug u Višem sudu u Beogradu.

Sjednica Apelacionog suda po žalbama na ovu prvostepenu presudu zakazana je za četvrtak, 11. mart. Poslije udesa pobjegao u Hrvatsku

Edvard Broz je odmah poslije udesa u Zemunu pobegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen 21. januara 2008. godine na graničnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju.

Posle tri dana je pušten da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.

Krajem marta 2008. godine, Broz se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i iznio odbranu i kajanje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobjegao.

Tačnije, nije se pojavio na ročištima u maju, junu i septembru 2008, pa je sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu potjernicu.

Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu.

1 Comment
  1. Marko DG komentariše

    Pizda ko Tito.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.