Tiodorović: Nema popuštanja mjera ni za Uskrs

1

Očekujem da ćemo ostati na ovim mjerama i potpuno razumijem da je ljudima preko glave virusa ali moramo biti oprezni, kaže doktor Branislav Tiodorović.

Tiodorović, koji je i jedan od članova Kriznog štaba, upitan sa kojim stavom će izaći pred Krizni štab kada se bude odlučivalo o merama za uskršnje i prvomajske praznike, rekao je da ne veruje da će se ponoviti Uskrs “pod ključem” kao prošle godine.

“Verujem da ćemo ostati na ovakvim merama i da neće doći do nekog drastičnog pooštravanja, kao prošle godine”, kaže on, prenijele su Novosti.

Potom dodaje da “ako pogledate situaciju u drugim državama, primijetićete da su mjere svuda znatno rigoroznije nego kod nas, jer nam rade tržni centri, bašte kafića i slično. Ipak, bez obzira na sve to, moramo se vakcinisati i pridržavati propisanih mjera”.

Napominje da bi bio dobar trend ukoliko uspijemo da spustimo nivo pozitivnih na 1.000 dnevno, ili za mjesec dana da imamo ispod 100 zaraženih, ali za to je potrebna disciplina, koju trenutno nemamo.

Na pitanje, šta ako disciplina popusti tokom praznika i u narednom periodu, da li možemo očekivati novi talas, odgovara da je to i dalje “veoma moguće, ako se previše opustimo”.

“Novi talas se može desiti, ako se ne budemo pridržavali mjera, kao što se to desilo u Čileu”, kaže doktor i ističe da su oni su imali dobar odziv za vakcinaciju, ali su se opustili.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    On pušta i popušta a niko ih živi ne sluša više. Velike grupe rasture nekad, ostalo deda priča i naplaćuje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.