Tiodorović: 80 odsto zaraženih ima britanski soj

0

Doktor Branislav Tiodorović se oglasio nakon sjednice Kriznog štaba, gdje je doneta odluka o zatvaranju svih objekata do ponedeljka. Otvorene će biti samo prodavnice prehrambenih proizvoda, apoteke i pumpe.

– Niko od nas iz Kriznog štaba nije zadovoljan što je pooštravanje mjera samo za ovu nedelju, ali ovakav kompromis je poslednja moguća mjera da se izborimo s koronom. Čak 80 odsto zaraženih, po onome što rade naše laboratorije, dokazano je inficirano britanskim sojem za koji je se zna da je veoma zarazan, da se lako širi. Dobrim dijelom i zato imamo ovako mnogo pozitivnih, a dobrim dijelom i zbog nepoštovanja mera – kaže prof. dr Branislav Tiodorović.

On dodaje da su na Kriznom štabu jutros imali žestoku raspravu.

– Oni koji se zalažu za ekonomiju, što apsolutno možemo da shvatimo je dobro znamo da nije lako ljudima koji je rade, ali treba da znamo i da su zdravstveni radnici u strašnom problemu i da u bolnicama nema više mjesta da se smeštaju teški pacijenti – ističe Tiodorović i dodaje:

– Mjere važe do ponedeljka ujutru, a najvjerovatne će tada i biti sledeća sjednica Kriznog štaba, kada ćemo tražiti produženje mjera. Procjena medicinskog dijela Kriznog štaba je da podaci neće biti bolji, da ćemo čak imati i lošije brojke u taj ponedeljak i tražićemo produženje mjera – naglašava Tiodorović.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.