Terzić odgovorio Savićeviću: Srbija ti je dala ime i slavu, laž je da sam bilo kome zabranio da igra!

3

Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde, ekspresno je odgovorio na navode Dejana Savićevića da je “bacio bombu na fudbal u Crnoj Gori”, te da je bio ključni izvršilac u ucjenjivačkoj kampanji, koja je rezultirala odlascima Ljubiše Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića iz reprezentacije na dan meča sa Kosovom.

U odgovoru Terzić navodi da je to bila lična odluka fudbalera.

“Rekao sam prije nekoliko dana da ne treba miješati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo”, naveo je Terzić.

“Savićević je prije dva mjeseca poslije žrijeba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i pet igrača iz Srbije. Tada je kao odgovoran i mudar predsjednik trebalo da ih sve pozove i pita: ‘Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?’. Zašto to tada nije uradio je pitanje za njega. Ne razumijem ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji jer sve što je izrekao je laž. Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova, a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i doživljavamo kao nezavisnu, ali bratsku nam državu”, naveo je Terić, a prenosi Sport klub.

“Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu služi na čast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i poslije ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala”, rekao je Zvezdan Terzić.

3 Comments
 1. Pljevljak komentariše

  A CG tebe krila 3. god.od Srb.a ti tako vraćaš…bravo.

  1. Crnogorac komentariše

   Ne seri. Srbija i Crna Gora to je jedno. Ako ti se to ne sviđa pravac Emirati.

 2. Mitar komentariše

  Znamo Terziću kaki si čoek. Nijesi im ti zabranio ali si rekao da bi im pametno bilo… A oni znaju kako si g…o od čoeka pa su svjesni šta ćeš da im napakuješ. I još jedno: zašto je istoga dana sa tim istim Kosovom igrala rukometna reprezentacija Srbije?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.