Terzić: Ljekari i osoblje u Kliničkom centru pred kolapsom

1

Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zoran Terzić kazao je da su njegove kolege na infektivnoj, internoj klinici i anesteziji na izmaku snaga i pred kolapsom.

On je za Dan rekao da je oko 50 medicinskih radnika iz te ustanove zaraženo ili u izolaciji.

U zdravstvenim ustanovama trenutno se liječi 484 oboljelih, od čega 122 u KCCG, od kojih je 64 životno ugroženo.

Terzić je kazao da su ljekari i osoblje u KCCG pod velikim i fizičkim i psihičkim pritiskom, jer već godinu dana liječe inficirane, a brinu i da li će donijeti virus svojim porodicama.

“Posljednjih mjeseci smo kovid zonu pojačali medicinskim osobljem iz ostalih klinika i uspijevamo da se izborimo sa teškom epidemiološkom situacijom. Molim građane da razumiju situaciju i imaju strpljenja, poštuju mjere i zaštite svoje najbliže. Kod nas nema razlike između novog soja, borimo se za svakog pacijenta podjednako, ali bez pomoći građana teško ćemo moći da izađemo kao pobjednici iz ovoga”, kazao je Terzić.

1 Comment
  1. Marko komentariše

    Doktorima i svim medicinarima Veliko Hvala za nadljudske napore u borbi sa koronom,ali necivilizovanoj populaciji u CG i nasoj regiji se mora stati na put.Ovaj narod se mora prosveziti,jer ovo je uzasno.Nista nije bolje i ovo neznaveno i nadobudno rukovodstvo koje se samo bori za svoje fotelje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.