Terzić: Bio bih zadovoljan i Ligom Evrope

0

Na pripremama prvog tima u Austriji generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić slavi mali jubilej. Prije tačno pet godina zadužio je jednu od najvažnijih kancelarija na Marakani. Iskusio je sve. Teške poraze i gnjev navijača. Istorijske trenutke i veliku euforiju izazvanu pobjedom nad Liverpulom.

Kada podvlači crtu i priseća se 2014. godine uvek ponavlja da je zadovoljan. Tvrdi da ga i dalje drži entizijazam i glad za uspjesima, te da se zbog toga ne osvrće na odličnu sezonu.

„Mnogo je važno da ponovimo učešće u grupnoj fazi neko od evropskih takmičenja ove godine. To bi nam donijelo veliku stabilnost i afirmaciju. Znam da je Liga šampiona san, ali lično ne bih bio nezadovoljan i Ligom Evrope“, rekao je generalni direktor Crvene zvezde.

Tokom mandata u Zvezdi proslavio je tri titule. Međutim, Liga šampiona i proljeće u Evropi je ono što će se dugo pamtiti. Istovremeno i obavezuje.

„Ne bi bilo ništa od tih uspjeha da nismo imali želju, strast i kvalitetne saradnike.. Crvena zvezda je veliki klub, ne smijemo da spavamo na lovorikama. Javnost od nas zahtijeva da sve pogledamo unaprijed. Očekivanja su velika, ljestvica je podignuta. Svjesni smo toga kao profesionalci. Očekivanja često nisu realna, jer ono što je bilo prije dvije godine san, danas narod smatra da je normalno. Mislim na Ligu šampiona. Ne tražimo alibi, ali svima mora da bude jasno da klubovi u Evropi ulažu novac, i svi hoće u Ligu šampiona. U tom društvu ima samo za četiri najbolja iz kvalifkacija. A kvalifikacije počinje više od 60 ekipa. Biće to paklen put“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.