Teo i Nikola Danilovgrada, koji su spasili ženu iz nabujale Zete, primjeri heroja

0

Hrabrost i humanost dva mladića vraća vjeru u dobro. Kada neplivač skoči u nabujalu rijeku da pomogne drugu u spašavanju davljenice, to se zove herojstvo, a heroji su Nikola Radonjić i Teo Adžić. Nijesu oklijevali da prije dva dana spasu jedan život, a nama su skromno kazali da bi to uradio svako na njihovom mjestu.

Vijest da je žena skočila sa mosta u rijeku Zetu prekinula je nedjeljnu kafu dva druga.

Nikola Radonjić i Teo Adžić trčeći su se uputili da pomognu.

„Ja vodu nijesam osjećao kao da sam šetao po livadi, jer od tolikog šoka nisam ništa osjećao, bilo mi je samo važno da spasimo život. U tom trenutku nisam razmišljao ni o mom ni o njegovom životu“, priča Radonjić.

Teo Adžić kaže da im voda nije predstavljala prepreku.

„Bila je brza i hladna, ali uz božiju pomoć smo uspjeli da ženu vratimo u život“, kaže Adžić.

A skokom u lednu Zetu Nikola Radonjić je rizikovao svoj život, jer je neplivač.

„Ne znam otkud mi hrabrosti da skočim za ženom, ali što se moralo, moralo se. Srećom tu je bio moj drug koji me je izvukao dok sam ja vukao ženu, tako da je on spasio dva života“, ističe Nikola.

„Nisam znao da je neplivač, a znao sam da je hrabar momak, i svaka mu čast na potezu što je kao neplivač uskočio da spasi ženu“, kaže Teo.

Gospođa koju su spasili sada je dobro. Njihov podvig odjeknuo je regionom, ipak, oni skromno kažu da su uradili ono što bi svako na njihovom mjestu u tom momentu.

„Spasiti nečiji život je spasiti nečiji svijet. To smo uradili, jer smo morali, ne jer smo htjeli, morali smo“, poručuje Nikola.

Nikola će, nakon svega, kaže, naučiti da pliva, a priča o hrabrosti i humanosti dva druga vraća vjeru u ljude.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.