Tenzije na Kosmetu: Tači najavio izbore, Srbi danas kod Vučića

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić sastaće se danas u Beogradu s političkim predstavnicima Srba s Kosova.

Sastanak će biti održan u 12 sati u Palati “Srbija”, poslije čega su planirane izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Predsjednik Vučić najavio je u Mostaru da će danas imati duge razgovore s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, nakon čega očekuje donošenje odluke u vezi sa izborima koje je kosovski predsednik Hašim Tači raspisao za mjesta gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru pokrajine, a o čemu, dodao je Vučić, već ima neke ideje.

Vučić je juče, u izjavi novinarima u Mostaru, upitan da prokomentariše odluku Prištine o raspisivanju izbora, rekao da želi o tome najpre da razgovara s predstavnicima Srba sa Kosova.

“Imaćemo duge razgovore sa stvarnim predstavnicima Srba, onima koji predstavljaju narod, a ne samo sebe. Očekujem da s njima donesemo odluke. Imam određene ideje”, rekao je predsjednik Srbije.

On je naveo da niko od stvarnih predstavnika Srba nije konsultovan za to kada i na koji način da budu raspisani izbori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.