Televizija A1: Demokrate na Dan medija nas napale i pokušale da izvrše pritisak na nas

0

Demokratska Crna Gora reagovala je povodom priloga na Televiziji A1 u kojem Udruženje novinara osuđuje napad te stranke na kolege sa Radio Jadrana.

“U reagovanju te političke partije naša televizija je napadnuta za navodni falsifikat osude pritisaka na Radio Jadran od strane Demokrata, a to obrazlažu tvrdnjom da u saopštenju na zvaničnoj stranici Udruženje novinara nema takve osude”, poručuju iz ove medijske ustanove.

“Televizija A1 sa žaljenjem konstatuje da jedna ozbiljna politička partija, kao što je Demokratska Crna Gora, koja raspolaže medijskim iskustvom, ne pravi razliku između redovnih saopštenja i izjava za medije”, navode oni.

“U konkretnom slučaju, radi se o izjavi Udruženja novinara Crne Gore za Televiziju A1, što je jasno navedeno u našem prilogu, u kojem je osuđen napad na Radio Jadran od strane Demokrata, dok je potpuno posebno od toga saopštenje Udruženja novinara povodom Dana slobode medija”, poručuju iz ove televizije i dodaju, “radi se, dakle, o dvije potpuno različite medijske aktivnosti. Vjerujemo da iza reagovanja Demokrata stoji brzopletost, a ne bilo kakva loša namjera ili želja da uređuju rad medija i pokušavaju da izvrše pritisak koji se kosi sa svim standardima demokratije koja je u nazivu te partije i dolazi upravo na Dan slobode medija”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.