Telegram uvodi pretplatu za premium korisnike

0

Sve popularnija platforma za dopisivanje Telegram uskoro uvodi premium plan pretplate za korisnike, potvrdio je njen autor Pavel Durov i dodao da će ponuda biti dostupna do kraja mjeseca.

Za sada, platforma ne traži nikakve naknade ili pretplate od korisnika za pružanje usluga slanja i primanja poruka, dijeljenje multimedijalnog sadržaja, korišćenje naloga ili pravljenje rezervnih kopija. Međutim, ta dinamika se mijenja.

Kako je Durov pojasnio za TechCrunch, uvođenje pretplate zapravo je odgovor na zahteve korisnika za dodatnim prostorm za čuvanje i protok podataka, a da se pri tome ne ugroze besplatne usluge koje nude drugim korisnicima.

„Nakon dugog razmišljanja, zaključili smo da je jedini način kako da omogućimo našim najzahtjevnijim korisnicima dodatne opcije, a zadržimo postojeće besplatne, da to uradimo uz pretplatu“, napisao je Durov.

Iako nije zvanično naveo šta će pretplatnici dobiti, ni koliko će koštati, već se nagađa o cijeni i opcijama pretplate.

Prema informacijama koje dolaze od beta testera, pretplatnici dobijaju veću brzinu prenosa i preuzimanja podataka, konverziju glasa u tekst, dodatne opcije za manipulaciju razgovorima i iskustvo bez reklama. Spominje se i cijena od pet dolara mjesečno, ali ona može varirati od tržišta do tržišta.

Odluka ne čudi kada se uzme u obzir da platforma već neko vrijeme traži stabilan izvor finansiranja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.