Telefonski razgovor nakon ubistva Miranovića: “Utrljao sam crveni šampon, mirno mogu da spavam”

0

Srđan Miranović, zvani Serđo, ubijen je 12. januara 2006. godine u Moskovskoj ulici u Podgorici, a njegovu likvidaciju naručio je Luka Bojović, vođa “zemunskog klana”, stoji u službenoj zabilješci u crnogorskoj policiji, u koju je Borba imala uvid. Sukob između Miranovićeve grupe i “zemunaca” izbio je oko ilegalnih poslova u Holandiji. Istražitelji nijesu uspjeli da prikupe čvrst materijalan dokaz koji bi doveo do procesuiranja Bojovića, ali svi podaci do kojih su došli ukazuju upravo da je on naručilac.
-Policija ima snimak presretnutog razgovora, za koji se vjeruje da je vođen između Bojovića i osobe koja je pucala te noći, kazao je naš sagovornik.
Razgovori te dvije osobe su zabilježeni pola sata prije likvidacije, kao i pola sata nakon što je Miranović ubijen.
“Utrljao sam dobro crveni šampon, sad mogu mirno da idem na spavanje”, saopštila je osoba koja je razgovarala sa licem za koje se vjeruje da je Bojović.
Nije samo Miranović žrtva tog sukoba sa “zemunskim klanom”, već su glavom platili i Podgoričani Aleksandar Acika Bulatović, kum Miranovića i Vinetu Strugar. U prvi mah se vjerovalo da je Bojović direktni izvršilac likvidacije, ali je kasnije utvrđeno da je on nalogodavac. Istraga je u prvo vrijeme išla ka Vilijemu Vilu Holenderu, koji je poznat čak i svjetskoj javnosti po otmici multimilionera Fredija Hajnekena 1983. godine.

Ubistvo kuma bilo opomena
Prije Miranovića, inače kuma Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, u Amsterdamu je pod još nerasvetljenim okolnostima 2003. godine ubijen Aleksandar Acika Bulatović iz Podgorice. Miranović i Bulatović su bili izuzetno bliski i u trenutku napada sjedeli su jedan do drugog u automobilu. Nešto kasnije, u španskom ljetovalištu Marbelja, ubijen je Mirko Vukmirović. To je Miranoviću bio jasan signal da napusti Holandiju i da se vrati u Podgoricu, računajući da će tu biti bezbjedan.
Likvidiran u dvorištu zgrade
Miranović je po povratku iz Holandije bio veoma oprezan i kontaktirao je sa malim brojem ljudi. Vodio je računa da se nikome ne zamjera u gradu I da bude, što je moguće, neprimjetan. Međutim, oni koji su se namjerili nan njegovu glavu, nijesu odustali od svog nauma. Miranović je u Moskovskoj ulici, iza zgrade Simpo, gdje je živio, likvidiran, a u njega je ispaljeno 12 metaka. Tri godine nakon ubistva uhapšen je Miloš Bata Petrović, koji se tertio da je počinio to ubistvo i koji je u Holandiji osuđen na 15 godina zatvora.
Presretnuti razgovor odao Bojovića
U jednom od presretnutih razgovora Petrovića sa “nekim u Beogradu”, par dabna prije likvidacije, on kaže da je Miranović progovorio i da se “ne može drugačije postupiti”. Služba je identifikovala da je “ta” osoba Luka Bojović.
– Pas je bio ovdje u zatvoru i imao je sve, a ipak je progovorio. On je neprijatelj i drugačije se ne može postupiti… Lagano zapiši – Srđan Miranović, drugačije se ne može, saopštila je ta osoba Petroviću.
Sumnjalo se da je Miranović namjeravao da se preda holandskim istražiteljima, sa kojima je bio u kontaktu prije likvidacije. Međutim, smrtonosni hici su ga preduhitrili, a policija je samo mogla da konstatuje da iza svega stoji Luka Bojović, ali ne i da ga procesuira.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.