Tapušković (DF i SNP): Rakčeviću, ne stidite se Nemanjića!

0

Svjedoci smo vrlo “interesantne” propagande “ljudi za 21. vijek”. Naime, hvaleći se svojim sloganima, i time da su građanska opcija, navodno nude građanima Crne Gore život u slozi, bez podjela i harmoniju u svakodnevnom životu. Ali, zabrinjavajući je intenzitet napada na srpski narod u poslednje vrijeme, koji su, eto de, nekim čudom i građani Crne Gore, ocijenio je Luka Tapušković u ime koalicije “Sve za moj grad”.
Pokušajima uklanjanja propagandnog materijala u Budvi, ispadima Neđeljka Rudovića, i u poslednjem obraćanju odborničkog kandidata Luke Rakčevića u vezi rekonstrukcije dijela Podgorice, spomenuvši i tvrđavu „Depedogen”, ne obraćajući pažnju na njen istorijski značaj, stvara se slika o vrlo ružnom odnosu te koalicije prema srpskom narodu i njegovim vrijednostima.
“Ne pominjući da je upravo to mjesto, mjesto rođenja jednog od najvećih svetitelja Srpske Pravoslavne Crkve, Sv. Simeona Mirotočivog, rodonačelnika loze Nemanjića, i oca sv Save, stavljaju u sjenku ovo prelijepo mjesto sa prelijepom istorijom. 
Učtivo vas molimo, kolege, da to ne radite. Sjutra ćemo zajedno voditi ovaj grad, a da bi to postigli moramo se obratiti i Srbima i Crnogorcima i Albancima, i svakom stanovniku Podgorice. Ne možete stvoriti međuetnički i nacionalni sklad time što ćete staviti u sjenku jedan cijeli narod, koji broji ne baš tako mali procenat ukupnog stanovništva. Ne stidite se Nemanjića. Ne stidite se crkava. Ne stidite se istorijskih pobjeda. Svako mora da zna svoju istoriju, i na osnovu nje graditi budućnost zajedno. Za sve nas. Ovakvim stvarima se samo povećava broj apstinenata. Dajte da animiramo te ljude, i razbijemo konačno tu mafiju znanu i kao DPS. Do pobjede! Sve za moj grad!, rekao je Tapušković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.