Tajni pregovori kod ambasadorke Velike Britanije: Bečić i Bogdanović napravili dil sa dijelom DPS-a!

1

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp odigrala je ključnu ulogu u dogovoru Demokrata i dijela DPS-a oko reformi izbornog zakonodavstva, saznaje Borba.

Ona je vodila paralelne razgovore sa Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem, sa jedne strane i sa predstavnicima DPS-a. Kako saznajemo, o ovom dilu nijesu upoznati ljudi iz najbližeg okruženja Mila Đukanovića, pa ostaje da se vidi kako će se ta partija, odnosno, njen vrh odnijeti prema ovom dogovoru.

Prema našim saznanjima, Branimir Gvozdenović, koji je predsjednik skupštinskog Odbora za izbornu reformu nije prisustvovao dogovorima niti je bio u toku. Takođe, jedan dio funkcionera Demokrata je tek u medijima saznao šta je dvojac Bečić-Bogdanović, bez konsultacija na stranačkim organima, dogovarao sa DPS-om. Kako nam je potvrđeno, Bečić i Bogdanović su saradnicima kazali da je usvojen njihov Plan koji je predstavljen u Briselu, što ipak nije sasvim tačno, a što će se potvrditi narednih dana.

Naročito je interesantno da su pregovori iza kulisa sa dijelom DPS-a tekli u vrijeme rušenja opozicione vlasti u Kotoru.

Da su i u dijelu DPS-a iznenađeni ovakvim dogovorom potvrđuje najava iz njihove partije da će se naknadno oglasiti o ovom pitanju.

Ovo tim prije jer se Gvozdenović, kako saznajemo, već neko vrijeme ne nalazi u zemlji, a on je trebalo da bude pregovarač, ali ga je neko unutar DPS-a očigledno zaobišao u ovom dilu sa Demokratama.

Predstavnici Demokratske Crne Gore i GP Ujedinjena reformska akcija, koji su učestvovali u seriji razgovora s diplomatskim predstavnicima, pristali su da delegiraju dva člana u Odbor za izbornu reformu. Time će doći do smanjenja političke krize u Crnoj Gori i pokušaja da se do kraja godine, kada ističe rok, reformiše izborno zakonodavstvo i u novu 2020, inače godinu izbora, uđe s novim propisima za glasanje narodnih predstavnika u Skupštini Crne Gore.

Na ovaj način, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić obmanuo je javnost jer je prije samo dva mjeseca na Kongresu stranke rekao “da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista (DPS) kao i da će sarađivati samo sa dokazanom opozicijom”.

1 Comment
  1. Putin komentariše

    Mora da je ovo Milutin Simović dojavio Batu Carevicu !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.