Tajni pakt ili slučajnost: Dan posle smjene potpredsjednika Crnogorske u Budvi, Demokrate i DPS pokušali da ga pošalju na odmor i spasu mu funkciju!

2

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata i Crnogorske, dan pošto je gradonačelnik Budve Marko Bato Carević smijenio potpredsjednika Vladimira Bulatovića, održali su elektronsku sjednicu kako bi tog funkcionera koji učestvuje u smjeni vlasti u tom gradu poslali na godišnji odmor.

Kako Borba saznaje, na taj način, oni su pokušali da spasu Bulatovića od smjene. Tačnije, plan je bio da se preduhitri odluka o smjeni i da se Bulatović pošalje na odmor prije nego što na snagu stupi rješenje o smjeni.

Međutim, nejasno je, osim ako nijesu postojali određeni tajni dogovori, zašto Demokrate učestvuju u predstavi koju režiraju DPS i Crnogorska, koji takođe traže smjenu i predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića iz Demokratske Crne Gore.

I zašto Demokrate u tom momentu pokušavaju da spasu potpredsjednika Crnogorske, koji sa DPS-om pokreće inicijativu za smjenu gradonačelnika Carevića, koji je koalicioni partner Demokrata.

Indiktivno je da je toj sjednici, zajedno sa DPS-om i Crnogorskom, prisustvovao i odbornik Demokrata Mijomir Pejović, koji je i glasao da se Bulatoviću odredi godišnji odmor, iako ga je Carević dan ranije smijenio.

Očigledna je bila trka sa vremenom da bi se Bulatović spasio razrješenja, tamo što bi se poslao na odmor.

Slanje Bulatovića na godišnji odmor, dan pošto je smijenjen, imalo je za cilj da se on zadrži na funkciji potpredsjendika Opštine i da on, ukoliko se izglasa smjena Marka Bata Carevića, bude imenovan kao vršilac dužnosti gradonačelnika Budve.

Zato je nejasno zbog čega su Demokrate, zajedno sa DPS-om, koji traži smjenu njihove i vlasti DF-a u Budvi, učestvovale u ovoj igri.

Odbornik Demokrata Mijomir Pejović u izjavi za Borbu ističe da za svakog funkcionera Opštine, za koga nadležni Sekretarijat za lokalnu samoupravu utvrdi da ima pravo na godišnji odmor i o tome obavijesti Odbor za izbor i imenovanje, postupa se u skladu sa zakonom.

“Sjednicu ne zakazuju političke partije već predsjednik Odbora za izbor i imenovanje. Ja ponavljam da Demokrate sa radom sjednice Odbora imaju veze samo u tome jer sam ja odbornik Demokrata. O nečijim zahtjevima za odmor bi bilo smiješno da odlučuju partije i odluku sam donio ja, kao i za mnogo drugih opštinskih funkcionera ranije i ubuduće što ću donijeti, dok budem na čelu odbora, rekao je Pejović.

Međutim, Pejović ne objašnjava činjenicu zašto Demokrate ovo rade u saglasju sa DPS-om i Crnogorskom, naročito što toj sjednici ne prisustvuje predstavnik DF-a.

Milijana Vukotić Jelušić iz URE kazala je da je sve ovo inicirano od Službe Skupstine i da je pomenuti odbor dopisom broj 101-106/20-236/2 i to 28.04.2020. dakle dan nakon razrješenja, tražio dostavu podataka u vezi dužine trajanja godišnjeg odmora, i da je samo dostavila taj podatak. Donošenje rešenja o odmoru je nadležnost izvršne, a ne zakonodavne vlasti.

Pejović kaže da on ne šalje nikoga na odmor, “već odlučujem po dokumentu nadležnog Sekretarijata“.

“Ako on nema pravo na odmor, onda službenici za radne odnose treba da snose odgovornost, smatra on.

2 Comments
  1. Prefektura Budva komentariše

    Nema slucajnosti sa M. Pejovicem, perfidnost je njegovo srednje ime.

  2. Boucheron komentariše

    Svi u Budvi znaju ko je mp(da mu ne spominjem ime)još od malih nogu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.