Tajni dogovor Crne Gore i Hrvatske: Izručuju Sinđelića da bi ga oslobodili u ponovnom postupku za ubistvo!

Tajni dogovor Crne Gore i Hrvatske: Izručuju Sinđelića da bi ga oslobodili u ponovnom postupku za ubistvo!

Svjedok saradnik Saša Sinđelić će nakon izručenja Hrvatskoj tražiti od tamošnjih vlasti ponovno suđenje u predmetu u kojem je osuđen na 21 godinu robije, kako bi bio oslobođen u tom postupku, otkriva Borba.

To je duo dogovora koji je Zoran Pažin, ministar pravde Crne Gore postigao sa hrvatskim kolegama. Naravno, sve to su aminovale i NATO strukture, koje su učestvovale u montiranju “državnog udara”.

Sve ovo oko izručenja Sinđelića je obična farsa jer će u ponovnom postupku biti oslobođen, zbog navodnih nedostataka dokaza, kao i zbog toga što nema živih svjedoka događaja ubistva Mirka Fotesa.

To je plan, jer su i Hrvatska i Crna Gora članice NATO-a, koji je scenarista “državnog udara”.

Ministar pravde Zoran Pažin donio je danas rješenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji.

“Odluku da Sinđelić bude izručen Republici Hrvatskoj ministar Pažin donio je u skladu sa nacionalnim zakonima, poštujući bilateralni ugovor o izručenju sa Republikom Hrvatskom i međunarodne standarde u oblasti ekstradicije, kao i uvažavajući pravosnažnu odluku nadležnog suda u Crnoj Gori o ispunjenosti uslova za izručenje ovog lica. Prethodno su, takođe, nadležni državni organi donijeli konačnu odluku o odbijanju Sinđelićevog zahtjeva za azil, budući da je žalbeni postupak u tom slučaju pravosnažno okončan”, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Related posts

2 Comments

  1. Bušlje

    Svak ima pravo na ponovno sudjenje ako je osudjen u odsustvu, pa i Sindja. Sudjenje će biti javno i tsinteresovani mogu da ga prate.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *