Tajland: Karantin za turiste na jahtama i kruzerima

0

Turisti koji posjete Tajland sada mogu obavezni dvosedmični karantin da provedu na jahtama.

Vlada se nada da će nova inicijativa donijeti turizmu s jahtama prihod od 58 miliona dolara. Ovaj potez je pokušaj oživljavanja turizma na Tajlandu koji je zadobio težak udarac zbog pandemije koronavirusa.

U januaru je ova zemlja najavila šemu koja omogućava turistima da karantin provedu na golf terenima, a jahte su dio iste strategije.

Tajland se uveliko oslanja na turizam, ali je industrija teško pogođena prošle godine zbog restrikcija uvedenih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Program karantina na jahtama će omogućiti turistima s negativnim testovima da provedu obavezni karantin na jahtama ili malom kruzeru u Puketu.

U program se već prijavljuju oni koji su se dosad bavili turizmom s jahtama, a očekuje se da će biti prijavljeno oko 100 jahti za testni period. Turisti će morati da nose pametnu narukvicu koja će pratiti njihovu temperaturu, krvni pritisak i lokaciju. Uređaji mogu slati informacije i s mora u radijusu od 10 km.

Tajland je nakon zabrane dolaska stranih turista u martu prošle godine u oktobru postepeno počeo otvarati svoje granice. Prošle sedmice je ministarstvo za turizam predložilo plan karantina na popularnim turističkim lokacijama uključujući odmarališta na plažama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.