Tadić: Vučić strancima obećao Kosovo

0

Nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke, izjavio je za “Blic” da stranci traže od opozicije da ne uznemirava javnost, jer im je Vučić obećao Kosovo.

Tadić je rekao da niko ne može da kaže kada će biti rješenja za problem Kosova, ali da važnijim smatra kakvo će biti to rješenje.

Rekao je da se zalaže za rješenje “stvaranjem dva entiteta na Kosovu” i za “izlazak iz zamrznutog konflikta”.

Tadić je objasnio da “ne bi nikada podržao rješenje onih koji su obećanjem o servilnosti na pitanju Kosova došli na vlast i kojima je… očuvanje ličnih interesa i vlasti… iznad očuvanja nacionalnih interesa”.

Zato je smjenjivanje sadašnje vlasti, rekao je Tadić, “veliki dio rješenja i kosovskog problema jer bez toga nema ni prostora za bilo kakvu soluciju koja zaista štiti interese Srbije i njenih građana”.

Da bi uopšte moglo da se govori o planu za Kosovo, Tadić smatra da se moraju znati “priroda i obim dogovora i obećanja koja je ova vlast pravila tokom godina njihove netransparentne kosovske politike”, odnosno tokom “unazađivanja naše pozicije na Kosovu nakon sedam godina Vučićevog režima”.

Tadić smatra da je Vučić organizovao “unutrašnji dijalog” o Kosovu “ne u svrhu stvarnog dijaloga, već podjele odgovornosti za sopstvene odluke i privida konsenzusa o čemu je sam donosio odluke”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.