Svjetska liga u vaterpolu: Srbija potopila Hrvatsku

0

Uragan kakav se ne pamti je pogodio tokom dana Beograd, ali ispod vode na kraju dana ostala je – Hrvatska. Vaterpolo spektakl, vječiti derbi u 2. kolu Svetske lige pripao je Srbiji, koja je dugo lomila i na kraju slomila komšije i time otvorila sebi put ka polufinalu – 11:10.

Gol za gol, cinelo prvo poluvreme se igralo u ritmu: pogodak Hrvatska, pa pogodak Srbija. Sve vrijeme su komšije bježale, a naši vaterpolisti stizali, nijednom razlika nije išla na dva gola.

I tako je bilo sve do sredine treće četvrtine. Na 6:6 otvorila se kontra za Delfine, koju je realizovao Aleksić, donio Srbiji prvo vođstvo na utakmici i time potpuno preokrenuo tok meča. Sa 6:6 ekspresno se došlo do 9:6 i tim Dejana Savića je imao otvoren put ka pobjedi.

Kao da je to vođstvo vezalo ruke srpskom timu. Potpuna blokada u bazenu! Filipović je promašio peterac, Mitroviću ispala lopta kod igrača više, Pijetlović dobio isključenje kada je već uzeo rivalu loptu… I na četiri minuta prije kraja – drama! 9:9!

Probudili su se Delfini na vrineme. Prazan hod prekinuo je mladi Stojanović trećim golom za 10:9, a pobjedu je doneo stari vuk Andrija Prlainović.

Stojanović je sa tri gola bio najefikasniji u timu Srbije, Filipović, Prlainović i Ćuk su postigli po dva pogotka, a jedan Aleksić i Mitrović. Kod Hrvatske, Joković je bio strelac četiri gola, dok je Garsija bio dvostruki strelac, a po jedan pogodak su postigli Vukčević, Fatović, Buljubašić i Vrlić.

Pobjeda za Srbiju u drugom kolu, ali sve miriše da će biti novog susreta već za koji dan…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.