Svjedok saradnik ne miruje iz zatvora: Sinđelić tražio od Crne Gore da mu uplate 35.000 evra!

1

Saša Sinđelić, ključni svedok u montiranom sudskom procesu povodom izmišljenog državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, na osnovu čijih laži su nekolicini političkih protivnika Đukanovićevog diktatorskog režima potpuno neosnovano izrečene višegodišnje zatvorske kazne, vreme provodi iščekujući novu presudu za ubistvo koje je 2002. godine izvršio u Hrvatskoj.

Za to delo je već bio osuđen na 21 godinu zatvora, ali mu je zbog okolnosti da je osuđen u odsustvu, a verovatnije zbog iskazane spremnosti da svojim lažima nanosi štetu interesima srpskog naroda, od strane hrvatskog pravosuđa dozvoljeno ponavljanje postupka.

Iako sasvim osnovano očekuje da će hrvatski sud uzeti u obzir njegove antisrpske stavove, te ovoga puta biti značajno blaži u odmeravanju kazne, Saša svoje pritvorske dane ipak ne provodi spokojno, s obzirom na to da je njegova porodica usled lošeg materijalnog stanja na rubu egzistencije.

Iz navedenog razloga, Saša je odlučio da se obrati sudiji Višeg suda u Podgorici Suzani Mugoši, koja je u svojstvu predsednice sudskog veća orkestrirala nameštenim suđenjem u prethodno pomenutoj aferi “Državni udar”. Naime, iako ta farsa nije dovela do željenih rezultata, Sinđelić veruje da je on svoju ulogu odigrao u potpunosti u skladu sa instrukcijama dobijenim od nalogodavaca, iz kog razloga se pismenim putem obratio, tražeći da na račun njegove advokatice bude uplaćeno 35.500 evra, a kako bi advokatica taj novac prosledila njegovoj egzistencijalno ugroženoj porodici.

Navedeni Sašini postupci još jednom potvrđuju njegovu naivnost, kao prvo time što od crnogorskog režima očekuje samilost i isplatu mita koje mu je obećano, a sa druge strane što i kada bi se takvo čudo desilo, veruje da bi njegova advokatica Nada Mitrović Rakić iz Smedereva taj novac prosledila njegovoj porodici.

Naime, Nada Mitrović Rakić je pred regionalnim medijima debitovala pre više godina time što je od ožalošćene porodice pokušala prevarom da izvuče novac podižući tužbu protiv pokojnika, dok je nedavno svoje moralne kvalitete potvrdila i spremnošću da podrži lažne navode iz Sašine izjave o navodnoj uključenosti srpskih državnih organa u fiktivni pokušaj “državnog udara” u Crnoj Gori.

Imajući sve navedeno u vidu, ne može se isključiti mogućnost da će se Saša tokom narednog perioda oglasiti sa novim “informacijama” nastojeći da od crnogorskog režima, koji ga je zloupotrebio, prevario i odbacio, ostvari neku korist za svoju porodicu, pošto će njegova lična egzistencija po svoj prilici biti dugoročno obezbeđena sredstvima hrvatskih poreskih obveznika.

Izvor : Nacionalist

1 Comment
 1. Kafanski filozorf komentariše

  Bolje nek plate ucenu!.
  Ko zna sta bi ovaj kriminalac sve ispricao i izdao!.
  To se desava kad sudstvo saradjuje sa kriminalcima!.
  Geseft ist geseft!!!!

  3
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.