Svi putnici na relaciji Podgorica-Tuzi moraju imati potvrdu

0

Učenici koji nastavu pohađaju u Tuzima ili Podgorici, a koriste autobuski prevoz, juče su bili onemogućeni da dođu u školu jer organizovanog prevoza nije bilo. Na ovaj problem ukazao je načelnik Komunalne policije Redžep Čunmuljaj koji je poslao dopis Ministarstvu zdravlja i tražio da se problem riješi.

Vlasnik Gradskog saobraćaja PG Haris Alivodić tvrdi da nije znao da može voziti za Tuzi, jer bi im se ranije, kad god bi Podgorica bila zatvorena, to zabranjivalo.

“Ranije kad god su zatvarali izlaz iz grada ni autobusi nijesu mogli da saobraćaju. Interesovao sam se u Ministarstvu unutrašnjih poslova i rekli su mi da sada možemo voziti za Tuzi ali samo one putnike koji imaju potvrdu i mjesečnu kartu. Policija će na mostu kontrolisati putnike. Odmah sam dao nalog da se krene sa redovnim polascima na liniji. Tako da će ujutro imati redovan red vožnje autobusa. Jutros je bio problem za učenike jer nijesu mogli do škole. Recimo pozvala me gospođa koja ima potvrdu da može da pođe do Podgorice, ali ne vozi i ne može da se prebaci jer suprug koji bi je vozio nema potvrdu”, kaže Alivodić.

Direktor SMŠ „25. maj” Behar Nikaj kazao je da je evidentiran izostanak nekih učenika.

“Radnici naše škole koji imaju prebivalište u Podgorici su dobili potvrde za međugradsko putovanje. Učenici koji ne stanuju u Tuzima, su dobili potvrde o redovnom školovanju koje su im obezbijedili nesmetano međuopštinsko kretanje. Evidentiran je izostanak malog broja učenika, koji nijesu uspjeli da samostalno organizuju prevoz do škole. U kontaktu smo sa odjeljenjem za učenički i studentski standard u cilju rješavanja problema prevoza učenika koji su nerezidentni Opštine Tuzi”, kaže Nikaj.

Čunmuljaj je od Ministarstva zdravlja tražio i da stanovnici Tuzi mogu nesmetano bez potvrda da ulaze u Podgoricu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.