Svetozar Marović za “Politiku”: Crna Gora da glasa za budućnost, oni koji podižu Titove spomenike su prošlost, spasio sam zatvora muža visoke funkcionerke DPS-a!

10

Bivši predsjednik Srbije i Crne Gore i ideolog DPS-a Svetozar Marović poručio je u intervjuu za “Politiku” da Crna Gora u nedelju treba da glasa za svoju budućnost, a ne za prošlost.

“Crnoj Gori je potrebno pomirenje za budućnost. Sjetite se onog Đilasovog klatna na satu, kada krenete ka jednoj strani srpstva klatno još snažnije  ide ka drugom kraju crnogorstva i obrnuto. Napred se ne ide sa Titovim spomenicima. Niko u Evropi ne slavi stare komunističke vođe. Jedno je antifašizam koji treba slaviti, a drugo komunizam koji je svijet civilizacijski porazio”, kazao je on.

Poručuje da smjena vlasti na izborima ne može da bude prijetnja miru i da je važno da u nedelju sve prođe mirno.

“Crna Gora treba da izabere budućnost i vlast koja će služiti tom cilju. Mora se ispoštovati slobodna volja svakog građanina i obezbijediti da niko ne bude uskraćen u svom pravu izbora, izložen nekim pritiscima mimo demokratskih pravila. O Crnoj Gori i njenoj vlasti treba da odlučuju oni koji žive u njoj. Nije pravdeno da oni koji su više od dvije godine izvan zemlje i sa drugim prebivališnim statusom odlučuju kao da su sve vrijeme u Crnoj Gori”, kazao je on.

Podsjetio je da da su ga njegovi Amerikanci predstavili kao glavnog lobistu u dovođenju ruskih investitora, što je u susret odluci o pristupanju Crne Gore NATO-u, bila ciljana optužba.

“Stvar je išla toliko daleko da su dolazile razne delegacije iz Crne Gore kod mojih poznanika i prijatelja, uključujući i sestru Mila Đukanovića, koji su se interesovali za moje navodne račune u Rusiji i tražeći neki novi “inkriminišući” dokaz protiv mene”, kazao je on.

Kazao je i da je išao kod Mila Đukanovića, u vilu “Topliš” na Miločeru da moli za pomoć u odbrani porodice.

“Iako je prethodno tvrdio da ništa o tome ne zna, tom prilikom je pokazao upućenost i informisanost o izkjavama jednog od budućih svjedoka saradnika. Mojoj supruzi se nije imao ko javiti od mojih prijatelja iz vlasti u vrijeme mog pritvora. Sve ućuti, svako okrene glavu  i svi zaborave. Istina na njene i porodične molbe to je Milo uradio, onako i bez nekog vidljivog rezultata. Nekada sam se do iznemoglosti borio da suprug jedne drage koleginice ne završi u pritvoru. Jer pritvor je više kazna tako da prejudicira i presudu. I nije otišao, hvala Bogu. Sve ja mogu razumjeti, sve, ali mogli su samo mene-ne porodicu, ne brata, djecu, ne strinu, kumove, prijatelje. Dosta sam bio ja, poručio je on.

10 Comments
 1. Q komentariše

  Vreme je da klatno stane u sredini.

  33
 2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Treba da odrobijas sto si zasluzio, isti si ko Milo, samo je Milo jos gori.

  42
  2
  1. Crnogorac ,kraisnik , srbijanac SRBIN komentariše

   Gresis prijatelju on je gori , zato sto je on krivac sto milo jase 30 godina 3 puta je on klatno pomjerio u Miliovu stranu ,da nije milo njega milo bi davmo bio istorija .

 3. Munja komentariše

  Evo u crkvu se skuplja pomoć za tebe, kažu da si ugrožen, taman koliko i SPC.. A gdje su milioni moj Sveto, koje si ti tvoj sinčina opuvali

  24
  14
 4. Nera komentariše

  Politički mrtvac,nema nikakvu težinu za bilo koju političku grupaciju.

  11
  2
 5. Tigar komentariše

  Isti si kos sa djukajom

  13
 6. Kontra revolucija komentariše

  Eh moj Marovicu, tesko Srbi prastaju !!!.
  A to i Djukanovic, Markovic i njihove fukare znaju, zato se koprcaju na svaki moguci nacin ne bi li ostali na vlasti !!!.
  Tik,tak,tik,tak !!!.

  11
 7. Magistrala komentariše

  Strina je bila glavna u opstinu Budva.
  Ona je dijelila nekretnine i placeve kao da vam je od oca ostalo.
  Ti si patio za svoju djecu, a jesi li se ikada pitao kako zive druga djeca. I place li neko za njih sto nemaju osnovno u zivotu u 21.vijeku.
  Moralo je jednom , sve doci na naplatu.
  A sad u miru, mozes da vidis kako je obicnom narodu.
  Mada, kad bi ti se prilika opet pruzila, radio bi sve isto

  11
 8. Boka di Cataro komentariše

  Kumrovački đak kada se dokopao miliona eura sada ne bi više Tita. Sada bi jahte, mečke, avione, kuće…Teško ide šut sa rogatim ipak su te stisli za ja a.

 9. Darko komentariše

  E klosaru i kleptomane !! Jel ti DPS kriv za avion i brod od 25 m i pola Budve koju si kupio kreditom i svim lopovlucima ,,,,, da da ti si bre gospodin ali sisnjar !!!!
  Robijaces vala pre ili kasnije

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.