Šverc bio klinički mrtav pa vaskrsao: Nakon najavljenog stopiranja šverca cigareta, u 3 dana su se desile 2 zapljene milionskog iznosa!

0

Šverc cigareta preko Luke Bar je klinički mrtav, izjavio je premijer Dritan Abazović nakon „hapšenja cigareta“ 14. maja. Da je šverc ipak nastavljen možemo da svjedočimo ovih dana kada su se direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević kao i Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pohvalili kako su nastavili borbu sa švercom cigareta. Ipak postoji jedan problem. Premijer njihove vlade je izjavio da je šverc cigareta klinički mrtav.

„Šverc je bio najunosniji posao u Crnoj Gori. Radi se o poslu koji je težak 500 miliona evra godišnje. Važno je da vratimo kredibilitet Upravi carina, Luci Bar. Nakon sprovođenja svih propisa i svega što je predvidio zakon uz veliku podršku direktora Uprave carina došli smo u situaciju da preko 100 hiljada paketa postaje vlasništvo države“, istakao je Abazović 14. maja.

Ipak, nedugo potom, gotovo 10-ak dana nakon toga, dogodila se zaplijena tovara cigareta u Srbiji koja je ipak prošvercovana iz Crne Gore čime se jasno stavlja do znanja da šverc ipak nije klinički mrtav. Nije bilo potrebno dugo ni da crnogorska vlast shvati da nisu završili sa borbom protiv šverca cigareta. Tako je Ministar Filip Adžić u nastavku akcije „Tranzit“ zaplijenio 12 juna preko 4000 paketa cigareta, a 14 juna 1568 paketa.

Interesantno je kako se ovo dešava u državi gdje je premijer kazao da je šverc cigareta klinički mrtav i da Crna Gora više neće imati problema sa ovim vidom krijumčarskog djelovanja. Ukoliko je nešto „klinički mrtvo“ ono bi faktički trebalo da ostane mrtvo a ne da vaskrsava „svako malo“. Kakav će biti epilog ove priče o borbi sa švercom cigareta i da li će na kraju samo cigarete biti uhapšene ili će se ipak pojaviti neka konkretna imena onih koji te cigarete i naručuju, vidjećemo. Ono što za sad jeste sigurno jeste da šverc ipak daje neke naznake života, gotovo kao da je vaskrsnuo!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.