Svemirska odbojka: Srbija je na krovu Evrope!

Svemirska odbojka: Srbija je na krovu Evrope!

Srbija je gazda evropske odbojke! Plava četa je pregazila, oduvala Sloveniju! Poslije osam godina zlato ponovo stiže u Beograd, u Srbiju, tamo gdje je prije nepunih mjesec dana već stiglo evropsko zlato koje su donijele odbojkašice! I muška i ženska selekcija na krovu kontinenta. Da, Srbija je gazda evropske odbojke!

Slovenija je dobila prvi set u finalu, a onda je pregažena, raznijeta na terenu Bersija! Kao da je samo dirnula lava, koji je uspavano ušao u borbu za zlato. Potom tri seta odbojkaše poezije za konačnih 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Prije osam godina, u Austriji 2011. Srbija je poslednji put osvojila zlato. Tada je u tom timu bio Slobodan Kovač, koji je ove večeri i kao selektor okačio najsjajniju medalju oko vrata. Iako je tim preuzeo prije jedva nešto više od mjesec dana! Neku čaroliju je napravio za tako kratko vrijeme, tim kojem nikako nije uspijevalo da nesumnjivi kvalitet pretoči u rezultat, pretvorio je u – mašinu.

Četvrtfinale je Srbija dobila posle pet setova, polufinale je Srbija dobila posle pet setova, pokazavši da je psihološki čvrsta kao monolit. I u finalu je posle izgubljenog prvog seta raznijela rivala u paramparčad. Divovski!

(mozzartsport)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *