Švedski poslanik koji je spasio bebu iz Morače: Plašio sam se da je kasno, ali nisam odustao

2

Švedski poslanik Adnan Dibrani danas je sa zaposlenima gradskog preduzeća „Zelenilo“ spasio bebu iz Morače.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je, u ime građana i Vlade Crne Gore, zahvalio Dibraniju, sa kojim se sreo na letu za Beč.

Takođe, iskazao je poštovanje i zahvalnost radnicima „Zelenila“ Aldinu Ibrahimović i Almiru Mujaku, koji su izvukli i spasili bebu iz Morače.

„Dibranijevo ime će Crna Gora dugo pamtiti“, poručio je Adžić.

Inače, Dibrani je bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Po spašavanju, istisnuo je vodu iz pluća bebe i praktično je „oživio“.

„Prelazio sam most i pogledao ka vodi kada sam vidio da žena i dijete plutaju rijekom. Neki drugi momci su došli, spustili se do rijeke i izvukli bebu iz vode, dok su drugi pozvali hitnu pomoć. Potrčao sam ka njima i vidio da drže bebu, koja nije davala znake života. Pošto imam malo dijete kod kuće, znao sam šta treba raditi u ovakvim situacijama“, ispričao je Dibrani za „Pobjedu“.

Plašio se, kaže, da je kasno, ali nije odustao.

„Uzeo sam bebu od njih i pokušao da uradim ono što znam, najbolje što mogu… Stisnuo sam bebu preko stomaka i leđa, istisnuo joj vodu iz pluća. Kada sam čuo njegov plač, jer sam kasnije saznao da je dječak, odjurio sam do hitne pomoći i predao im bebu“, rekao je Dibrani.

Podsjećamo, danas oko 11 sati i 20 minuta policiji je prijavljeno da su žena i beba u rijeci.

Bebu su uspjeli da izvuku iz vode i upućena je u Institut za bolesti djece, a kasnije je policija izvukla i beživotno tijelo bebine babe.

2 Comments
 1. Tuga komentariše

  Bože tuge. Šta je ta mrvica mala Bogu skrivila. Samo da bude dobro

 2. Srdjan Lonchar komentariše

  Treba choveku ANDJELU dati propisno odlikovanje sa zahvalnicom. Ne moze tako – samo se sluchajno sreli u putnichkom avionu, hvala, slikanje i zdravo!!
  .
  .
  .
  Bog ce ga takodje nagraditi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.