“Sve za moj grad”: Da se opoziciji ne ponove Drago Đurović i Dragan Bogojević

0

Koalicija „Sve za moj grad!“ održala je promotivni skup u Donjoj Gorici, gdje je rečeno da ovaj dio grada muče isti problemi kao stanovnike Tološa, Zabjela, Maslina i drugih naselja u Podgorici.
Nosilac liste Slaven Radunović je istakao da se, prateći tok izbornih ciklusa, pokazuje da opozicija ima više glasača od DPS, ali da je problem motivacije birača da izađu na izbore, jer „i kada dobijemo desi se neki Bogojević u Podgorici ili neki Drago Đurović u Nikšiću“.
„Nadam se da su naše kolege iz opozicije, a mi definitvno jesmo, dobro razmislile koga su kandidovale ovaj put, jer ja sam siguran da će opozicija 27-og da prebroji više glasova i da osvoji više mandata“, kazao je Radunović.
On je napomenuo da bi se zadobilo povjerenje građana, i time motivisali da izađu na izbore, treba da se ponude realne projekcije onoga što će da bude u budućnosti.
„Megalomanske maštarije koje više liče na vizuelizaciju nekakvih dječjih snova, nego na realna obećanja ozbiljnih političara, nisu pravi put. Zato mi pozivamo naše prijatelje iz opozicije sa kojima mislimo da formiramo vlast da nam se pridruže u ostvarenju i u realizaciji onih projekata koji su zaista neophodni ovome gradu i za koje imamo snage i moći“, rekao je Radunović.
On je pomenuo reagovanje ministra Radulovića na mjere legalizacije koje je u svome planu odredila koalicija „Sve za moj grad!“ za Park šumu Zagorič.
„Drsko je pokušao da obmane građane i da kaže kako smo mi neko ko obećava nemoguće. I onda je rekao kako to mi u gradovima gdje smo na vlasti, pa je nabrojao Herceg Novi i Budvu, ne poklanjamo zemlju i besplatno legalizujemo objekte, a to obećavamo u Podgorici? E pa, gospodine Raduloviću, to u Budvi, Herceg Novom i Kotoru je u pitanju nešto drugo. Tamo se radi o uzurpaciji najelitnijih komada zemlje uz more gdje tajkuni Mila Đukanovića i njima bliski prijatelji podižu vile i gradove, a ovdje se radi o podizanju krova nad glavom za svoju porodicu“, istakao je Radunović.
Član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević je kazao da „ko ne želi da ga boli glava šta će se desiti sa njegovim glasom, postoji jedan opozicioni trezor – a to je ova koalicija, neka zaključa svoj glas da ga ni jedan Darko Pajović, Drago Đurović ili neki izdajnik iz opozicije ne otključa i pokloni Milu Đukanoviću i lopovima iz DPS“.
Funkcioner SNP i kandidat za odbornika Bogdan Božović je naveo da se vidi koliko su prazna predizborna obećanja DPS po neispunjenim projektima aktuelne vlasti kojih je na pretek, a među njima je istakao gradsko pozorište i „pet famoznih bazena“.
Poznati pjesnik i profesor gimnazije u penziji, Veselin Veso Rakčević je kazao da poslednji pisac i narodni poslanik koji je dopao ropstva u savremenoj Evropi je Milan Knežević, a da je prije Kneževića to bio slučaj samo u Albaniji sa Kaplanom Burovićem.
„Njegoš reče: „Nema kape za po dvije glave“. A meni se čini da postoje glave i za po tri kape. Najbolji dokaz je ovaj gospodin Vuković koji se kandiduje za gradonačelnika. No, nije on jedini, ima ih tamo sa po tri kape koliko god hoćete“, rekao je Rakčević.
On je napomenuo da u istorijskom i kulturološkom smislu nosilac liste „Sve za moj grad!“, Slaven Radunović, potiče iz dvije od najčasnijih starocrnogorskih porodica, od Radunovića i Gojnića, i da to treba da je „određeni garant, jer iz porodice ide sve“.
Kandidat za odbornika koalicije Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Vladimir Bulatović je kazao da je mnogim naseljima u Podgorici potrebna moderna vodovodna i kanalizaciona mreža koja priliči modernom glavnom gradu, kao i više vrtića, zelenih površina, parkova, besplatnih internet zona i omladinskih centara, ali da je Podgoričanima u ovim trenucima najpotrebnija sloboda koju će donijeti koalicija „Sve za moj grad!“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.