“Sve odluke o eventualnom učešću u budućoj vladi Kosova biće donijete u Beogradu”

“Sve odluke o eventualnom učešću u budućoj vladi Kosova biće donijete u Beogradu”

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će se sve odluke, pa i o eventualnom učešću Srpske liste u budućoj Vladi Kosova, donositi zajednički u Beogradu.

“Uvijek se o važnim stvarima dogovaramo između sebe, u konsultaciji sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije”, rekao je Đurić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je poručio Prištini da ne računa na blanko podršku Srba u formiranju nove Vlade Kosova, i da mora da pokaže poštovanja prema poslanicima Srpske liste.

“Moraće da se dogovaraju sa Srpskom listom ako žele legitimnu vladu”, rekao je Đurić.

Na pitanje o promjeni formata razgovora kako bi ga vodili premijeri, što traži Aljbin Kurti, Đurić je rekao da su to “tehnikalije”.

“Dijalog se vodio pod okriljem Evropske unije, mi smo samo tražili da nas poštuju, da nas ne gaze i ne ugnjetavaju, da ne uvode trakse, barijere i onemogućavaju normalan život da bismo razgovarali kao ljudi”, rekao je Đurić.

Govoreći o eventualnom nastavku razgovora Beograda i Prištine i o Kurtiju kao mogućem pregovaraču, Đurić je rekao da onaj ko hoće da razgovara sa Beogradom ne smije da računa da će od Srbije da dobije sve.

“Mora se postići kompromis”, rekao je Đurić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *