Svaki četvrti učenik ide u kladionicu, 40 odsto pije

0

Skoro 40 odsto učenika završnih razreda osnovne škole i srednjoškolaca koriste alkohol, rjeđe ili češće, dok svaki četvrti učenik ide u kladionicu, pokazalo je istraživanje Ombudsmana „Djeca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori“.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda sproveo je anketno istraživanje kako bi se utvrdila rasprostranjenost bolesti zavisnosti kod đece koja pohađaju osnovne i srednje škole u Crnoj Gori.

Istraživanjem je obuhvaćeno 1000 ispitanika, od toga 342 iz 37 osnovnih i 658 ispitanika iz 25 srednjih škola.

Na sjutrašnjoj konferenciji za novinare biće predstavljeni ključni analitički nalazi istraživanja o korišćenju duvana, alkohola, droge, ljekova za smirenje, kocke i interneta među osnovcima i srednjoškolcima u Crnoj Gori.

“Predstavljene će biti i preporuke upućene Vladi Crne Gore, ministarstvima prosvjete, zdravlja, rada i socijalnog staranja, sporta i mladih, kao i ministarstvu kulture ali i lokalnim samoupravama”, navodi u saopštenju.

Za potrebe Istraživanja angažovani su eksterni istraživači na čelu sa Milošem Bešićem u cilju da samo istraživanje i njegovi rezultati budu objektivni i zasnovani na realno utvrđenim pokazateljima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.