Šušić: U ovom trenutku nije dobro ići na izbore, naš stav je da treba da nastavimo da funkcionišemo, ali samo na zdravim osnovama

0

Ovo što se dešava u Glavnom gradu sve više doživljavam kao politički marketing čiji je cilj da traje što duže. Nadam se da će situacija da se završi što prije, na bilo koji način, jer dalje zamaranje javnosti ne može nikome donijeti dobro, izjavio je šef kluba odbornika Nove srpske demokratije u Glavnom gradu Mitar Šušić u emisiji Pressing na Gradskoj RTV.

„Sve što se trenutno dešava u Glavnom gradu je tužno. Imamo ni sa čim konkretno izazvanu krizu vlasti u Podgorici. Za razliku od onoga što smo najavili u predizbornoj kampanji, imamo situaciju da se pojedini subjekti bave samim sobom i da to bude jedina tema koju nude građanima“, rekao je Šušić, komentarišući pregovore između Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad.

Ističe da ne bi davao prognoze tih sastanaka, navodeći da ga veoma pogađa što to postaje dominantna tema u Glavnom grada.

Šušić je rekao da nije uspio da čuje nijednu suštinsku razliku, nijedan programski animozitet između te dvije strukture.

„Vidim da su jedni fokusirani na rad, a to je PES, jer je to prirodno, s obzirom da su oni delegirali gradonačelnika, i sve što usporava rad gradske uprave njima ne ide u prilog. Od Pokreta za Podgoricu ne uspijevam da vidim koji su to konkretni razlozi koji sprečavaju dogovor. Sve više ovo doživljavam kao politički marketing, čiji je cilj da traje što duže, jer prosto okupiramo javnost sa ovom temom. Nadam se da će situacija da se završi što prije, na bilo koji način, jer dalje zamaranje javnosti ne može nikome donijeti dobro“, kazao je Šušić.

On je dodao da neće podržati inicijativu o nepovjerenju gradonačelnici Oliveri Injac.

„Što se tiče inicijative o skraćenju mandata Skupštini, podržaćemo je isključivo ukoliko to bude dogovor svih konstituenata parlamentarne većine, ako konstatujemo da više nije racionalno čekati pregovore, koji su postali glavna tema. Mislimo da u ovom trenutku nije dobro ići na izbore. Naš stav je da treba da nastavimo da funkcionišemo, ali samo na zdravim osnovama“, istakao je Šušić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.