Super kup ABA lige: Partizan lako preskočio Megu

Super kup ABA lige: Partizan lako preskočio Megu

U srpskom obračunu u dvorani Dražen Petrović kao bolji je izašao – Partizan. Mega je bolje počela duel, ali su crno-beli kako je utakmica odmicala značajno podigli ritam igre i na kraju slavili sa ubjedljivih 86:73. Više nego dovoljno da crno-beli budu prvi polufinalisti ovogodišnjeg ABA Superkupa i da budu zadovoljni utiskom koji su ostavili u prvom meču na turniru.

Prvi utisak kaže da je Partizan dobio veliko pojačanje u liku Rašona Tomasa koji je pokazao energiju, pokazao je da zna i da napadne, da zna u odbrani, da skoči, da udari blokadu. Ozbiljna snaga Partizana sa pozicije broj četiri.

Takođe, navijače Partizana može da raduje igra Markusa Pejdža koji je pogodio nekoliko važnih šuteva spolja i to je nešto što će ekipi Andree Trinkijerija biti veoma potrebno. Takođe, vidi se da Stefan Birčević stiže iz takmičarskog ritma i da će mnogo pomoći crno-belima.

PARTIZAN – MEGA 86:73 (18:21, 28:12, 25:16, 15:24)

Dvorana: Dražen Petrović, Zagreb
Sudije: Sašo Petek, Marko Juras, Igor Dragojević

PARTIZAN: Volden 2, Pejdž 21, Gordić 9, Parahovski 2, Jaramaz 2, Miletić, Veličković, Birčević 16, Janković 5, Tomas 15, Pejners 8, Mozli 6.

MEGA: Mišković 5, Trifunović 10, Atić 11, Marjanović 3, Ašćerić 2, Musić, Čarapić 1, Simonović 17, Cerovina 5, Macura 3, Tanasković 8, Stanić 8.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *