Sumnjivi građevinski poslovi u Podgorici: Albanska mafija pere novac preko domaćih investitora!

0

Jedan dio albanskih kriminalaca novac pere kroz izgradnju stanova u Podgorici, saznaje Borba iz više izvora. Na taj način, ubacivanjem novca u legalne tokove, preko nekih ovdašnjih investitora, skrivaju porijeklo i način na koji su stekli kapital.

To je izraženo u poslednje vrijeme, jer većina domaćih graditelja, grca u dugovima i teško mogu da završe započete projekte.

Tako je i došlo do dila između pojedinih opasnih kriminalaca iz Albanije i ovdašnjih investitora.

“U građevinskim krugovima se zna koje zgrade se u poslednje vrijeme, dovršavaju kapitalom iz Albanije. Kroz izgradnju zgrada i prodaju stanova, oni peru svoj prljavo stečen novac. Ovdašnji građevinski poslenici, skoro većinski, grcaju u dugovima i dobrodošla im je svaka finansijska injekcija”, kaže naš sagovornik.

Radi se o vrlo značajnim, milionskim sredstvima, koje se kroz izgradnju stambenih zgrada ubacuju u legalne tokove.

“Istraživanja su pokazala da su mafijaši kroz gradnju i promet nekretninama najčešće dolazili do svog cilja, a to je da ozakone svoj prljav novac. Naravno da Crna Gora nije jedina zemlja u kojoj se tako pere novac”, kaže naš sagovornik.

Samo u posljednjih deset godina albanska mafija je na crnom tržištu nekretnina u Srbiji, procjenjuje se, oprala više od 1,5 milijardi evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.