Sumnjiv posao osnivača DAN-a: Pola miliona evra završilo u privatne džepove!

0

Preduzeće Ju mont iz Beograda, koje je kćerka firme Ju media mont iz Podgorice, oštetilo je kragujevačku Zastavu za preko pola miliona evra, navodi se u dokumentaciji koju provjerava srpsko tužilaštvo, u sklopu istraga koja se vode zbog privatizacija velikih firmi u Srbiji. Inače, Ju media mont firma je izdavač dnevnih novina Dan, a sa firmom u Beogradu, koja je zatvorena odmah nakon što je uzet pomenuti novac, povezan je i Mladen Milutinović.
Mladen Milutinović
Sporne malverzacije napravljene su zbog šverca čelika koji je trebao da ide preko firme Ju mont, ali isporuka nije obavljena, ali je novac uzet. Riječ je o kupovini valjanog i vučenog čelika koji proizvodi Željezara u Nikšicu, koji nikad nije isporučen naručiocu. Sve to je rađeno u vrijeme “svađe” sa režimom u Crnoj Gori. Zaprijećena kazna za pomenuto krivično djelo u Srbiji je 10 godina, a izvjesno je da će neko odgovarati za ovu malverzaciju.
Čitav posao je išao preko Željezare iz Nikšića, i očigledno je da je neko iz DPS-a, tačnije iz vlasti, zažmurio i pustio preduzeće Ju mont, odnosno Ju media mont, da iako veliki kritičari vlasti, uzmu tadašnjih milion maraka koje su najvjerovatnije završili na nekom privatnom računu u inostranstvu.
Iz tužilaštva Srbije nam je potvrđeno da su svi predmeti u kojima je oštećena država ponovo uzeti u rad.
“Ima nekoliko firmi koje su prale novac preko Crne Gore, a tiče se poslova u kojima su oštećana srpska preduzeća. Zatraženo je da se svi papiri ponovo provjere, a u nekim slučajevima javili su se i svjedoci spremni da ispričaju sve o prljavim poslovima”, kazali su iz srpskog tužilaštva.
Navode da ne žele da iznose više detalja niti pojedinačno bilo koju firmu, dok se sve ne završi, a o čemu će javnost biti upoznata.
Ju mont je osnovan u Beogradu, a čitav posao je obavljen preko Petra Marinkovića, koji je nedavno ponovo saslušan i koji je ponudio dokaze o umiješanosti firme Ju media mont u pomenuti posao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.