Šuga u školi u Spužu, nastava će se odvijati putem interneta

0

Nastava u Osnovnoj školi “Njegoš” u Spužu do kraja sedmice odvijaće se putem interneta, kako bi bile preduzete mjere dezinfekcije, nakon što je u toj obrazovnoj ustanovi registrovan slučaj šuge.

To je “Vijestima” potvrdila direktorica Smiljka Pavićević.

“Dvije majke naših učenika saopštile su školi da je dermatolog kod njihove djece registrovao šugu. Djeci je prepisana odgovarajuća terapija, a roditelji su dobili savjet kako da se izbore sa parazitom. Takođe, dat je savjet da djeca ne idu u školu dok se bolest ne izliječi”, rekla je ona.

Direktorica je, kako je kazala, o pojavi šuge obavijestila roditelje ostalih učenika.

“Dala opšti opis simptoma (preuzetih sa stranice Instituta za javno zdravlje, IJZ) i savjetovala ih da po eventualnoj pojavi istih, odmah stupe u kontakt sa odabranim ljekarom”, kazali su iz te obrazovne ustanove.

Pavićević je “Vijestima” rekla i da je vijest o toj pojavi poslala dopisom Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“A u razgovoru sa Savjetnicom za osnovno obrazovanje obavijestila je da će se uraditi DDD (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija) objekta, radi svake sigurnosti”, kazala je ona.

O pojavi šuge, obaviještena je i inspektorka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju, a ona je, prema riječima Pavićević, između ostalog, uzela podatke o školi i zdravstvenim kovid mjerama koje se u toj školi sprovode, te direktoricu uputila da o ovoj pojavi obavijesti IJZ.

Nastava se, zbog upotrebe hemikalija prilikom DDD, u srijedu, te danas i sjutra, izvodi onlajn.

Pavićević je kazala i da se u OŠ “Njegoš” sprovode sve mjere kovid zaštite, pa je, tvrdi, prenos šuge u školi nemoguć.

“S tim da su djeca u školi najduže 2,5 sata. Ostaje sasvim dovoljno vremena, a i prilika za prenos, ako se roditeljima ne skrene pažnja i ako ne budu upoznati sa informacijom. Nikakvih razloga nema za zabrinutost, vjerujemo da će naši roditelji reagovati adekvatno i sačuvati svoju djecu i sebe od ove neprijatnosti”, kazala je Pavićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.