Sudski savjet da se izjasni da li je sudija Mugoša dostojna funkcije

Sudski savjet da se izjasni da li je sudija Mugoša dostojna funkcije

Demokratski front nakon objavljenog audio snimka između Predraga Petrovića (tasta sina Suzane Mugoše) i Dejana Lakića insajdera u aferama „Klap“ i „Vardar“ poziva Sudski savjet da se izjasni da li je sudija Mugoša i dalje dostojna obavljanja sudske funkcije.

“Takođe očekujemo da specijalno državno tužilaštvo u dopuni istrage za slučajeve „Klap“ i „Vardar“ istraži moguće poslovne relacije supruga Suzane Mugoše, vlasnika nekoliko firmi u Podgorici sa Predragom Petrovićem, ne bi li se došlo do istine ko je sve učestvovao u milenijumskoj pljački preko fiktivnih faktura. Nedavno smo od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića u Skupštini Crne Gore dobili odgovor da je Novak Mugoša, sin sudije Mugoše, na njenu molbu, bez ikakvog konkursa i provjera dobio poslovni angažman u SAJ – u, ali da je zbog nesposobnosti poslat u školu za odrasle.

Međutim, ta je nesposobnost Novaka Mugoše očigledno kompenzovana sa pet godina zatvora prvostepene presude Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Zbog toga je sasvim logično pitanje da li SDT štiti Suzanu Mugošu uporno izbjegavajući da u aferi „Klap“ i „Vardar“ procesuira i sasluša njoj bliska lica.

Upravo su ove afere jedini državni udar koji se dogodio u Crnoj Gori, i u kojima je država oštećena za stotine miliona evra. A kako se dokazi o „Klapu“ i „VardarU“ svakodnevno pojavljuju u javnosti, pravo je pitanje na koliko bi doživotnih robija Suzana Mugoša osudila Andriju Mandića i Milana Kneževića, da postoji makar jedan njihov razgovor ili snimak, kao što je slučaj s njenim prijateljem Predragom Petrovićem i Dejanom Lakićem.

DF zato s pravom poziva predsjednika Sudskog savjeta Mladena Vukčevića da se izjasni da li je sudija Suzana Mugoša nakon svih ovih afera vezanih za njeno ime i dalje dostojna obavljanja sudijske funkcije. Ili treba da čekamo još neke dokaze koji će se vrlo brzo pojaviti, kako bi neustavni Sudski savjet jednom zauzeo jasan stav, stoji u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *