Suđenje Zvicerovim saradnicima na čelu sa Vušovićem: Prikazane slike sa obdukcije žrtava

0

Pred Posebnim odijeljenjem Višeg suda u Beogradu danas je nastavljeno suđenje grupi od 48 okrivljenih za tri ubistva i šest pokušaja ubistava, prenosi „Politika“.

Organizatori grupe su odbjegli vođa „kavačkog klana“, Kotoranin Radoje Zvicer, i njegov beogradski saradnik Nikola Vušović, poznati kao Džoni sa Vračara.

Na Aleksandra Šarca je pucano 17. oktobra 2020. godine u garaži TC „Ušće“, a na Aleksandra Halabrina 20. marta iste godine.

Scene koje su mogle da se vide na snimcima koje je sudsko vijeće izvodilo kao dokaz bile su izuzetno potresne, pa je sudija upitala majku nastradalog Šarca da li želi da napusti sudnicu.

„Ne želim, već sam preuzela obdukcioni nalaz. Ja sam ga rodila, bila sam tu kad je prvi put udahnuo vazduh i moram tu da budem zbog njega“, rekla je Šarčeva majka.

Na fotografiji sa obdukcije, kako je moglo da se vidi na jučerašnjem pretresu, uočljive su rane na glavi i po tijelu, najverovatnije od projektila ispaljenih iz vatrenog oružja.

I fotografije ubijenog Halabrine bile su potresne, s obzirom na to da je njegovo tijelo nađeno u poodmakloj fazi raspadanja.

Ipak, uočljiva je bila rupa u lobanji, najvjerovatnije od metka.

Osim obdukcionog nalaza prikazane su fotografije mjesta pronalaska njegovog tijela.

Kao dokaze sudsko vijeće je izvelo i video zapise sa kamera ispred zgrade u kojoj su se, kako se sumnja, skrivali optuženi za ranjavanje Arsenija Stefanovića.

Takođe su prikazani snimci iz TC ”Ušće” na kojima je, kako je sudija navela, mogući saučesnik Šarčevog ubistva, a koji je u obučen u crno i ima hiruršku masku na licu.

Optuženi Đorđe Knežević je danas potvrdio da je on osoba sa snimka, ali je ranije tokom iznošenja odbrane tvrdio da nije učestvovao u ubistvu, već da je bio tamo kako bi kupio drogu od poznanika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.