Suđenje za “državni udar”: Montirali snimak da ljude lažno optuže

0

U nastavku suđenja za “državni udar” prikazan je snimak oduzimanja opreme od svjedoka saradnika Saše Sinđelića, koji je, kako je odbrana prezentovala, montiran za ovaj slučaj.
“Snimak nije napravljen u prostorijama BIA-e, zato i nema ovlašćenog lica ispred te srpske institucije, a što je praksa u ovakvim slučajevima, kazao je advokat Miroje Jovanović.
Upitao je zašto nema DNK profila ključnog svjedoka Saše Sinđelića u dostavljenim materijalima.
“Budući da nema rezultata DNK analize sa ovim dokazom ne može biti doveden u vezu moj branjenik”, naveo je advokat Radonja Drakulović, koji zastupa Eduarda Šišmakova.
Snimak je navodno napravljen 26. oktobra 2016. godine u 04:32 časova.
Odbrana naglašava da je jasno da su neke radnje obavljene prije snimanja, jer to sugeriše numeracija dokaza, iz čega se zaključuje da je svjedok saradnik Sinđelić “lagao ovaj sud”.
Tužilac Saša Čađenović je rekao da je sada jasno da se oprema nalazila u prostorijama MUP-a Srbije, a da je tu i novac.
Odbrana osporava to, pitajući na osnovu čega tužilac tvrdi da su to prostorije srpskog MUP-a.
“Neobično je što snimak nema ton. Vidi se da je Sinđelić nešto pričao, a mi ne znamo šta. Vjerovatno bi to bila neka važna saznanja”, izjavio je advokat Dušan Radosavljević.
On je kazao da je skandalozno to što su tablet i računar vraćeni Sinđeliću.
Njegov kolega Miroje Jovanović predložio je da se tužilac izjasni kako je moguće da se licu od kojeg su oduzete stvari (Sinđelić), neke stvari vrate bez prethodnog vještačenja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.