Suđenje Šariću u Beogradu, advokat tvrdi: „Tužilac pincetom bira poruke i dokazni materijal nepoznatog porijekla“

0

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženim, zbog optužbi da su diskreditovali i planirali ubistvo svjedoka-saradnika Nebojšu Joksovića.

Na današnjem ročištu, između ostalog, izvedena je dokumentacija sa tajne aplikacije Skaj koja se odnosi na paljenje džipa „honda“, koji je u vlasništvu biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića.

Nikolaševićev automobil dignut je u vazduh 8. avgusta 2020. godine kada je bio parkiran ispred kuće.

On je ranije u sudu u Ustaničkoj ulici rekao da mu je eksploziv postavio svjedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića za šverc kokaina, Nebojša Joksović.

Prema navodima optužnice, Nikolaševiću je džip u vazduh dignut po nalogu Šarića, kako bi to krivično djelo prepisali Joksoviću i tako ga diskreditovali kao svjedoka-saradnika.

U sudu je prikazana dokumentacija kako se, prema navodima optužnice, okrivljeni dogovaraju oko pronalaska eksploziva, kako da ga prebace sa jedne lokacije na drugu, kako i koja količina eksploziva im je potrebna da bi izvršili naređenje. Okrivljeni na Skaju, prema mišljenu tužilaštva, dogovoraju i kome je šta naređeno da uradi i ko će za to dobiti novac, prenosi „Kurir“.

Nakon što je sudija pročitao jedan deo poruka sa aplikacije Skaj, advokat odbrane je reagovao:

„Tužilac pincetom bira poruke i neki dokazni materijal nepoznatog porijekla, gdje nam sada prikazuje ono što njemu odgovara“.

Pored mnogobrojnih poruka koje su danas pročitane, prikazane su i fotografije automobila Nikolaševića, na kojima se vidi kako ga danima prate i dijele sadržaj i navode da je u pitanju „specifičan automobil koji je upadljiv“.

Advokat Marko Janković, koji brani Darka Šarića, rekao je poslije izvedenih dokaza koji se odnose na prikazanu Skaj komunikaciju „da to nisu autientični dokazi“.

– Opet nam je neistinito prikazana dokazna radnja. Nijedna jedina poruka se ne nalazi kao dio komunikacije, nego opet kao monolog i to nije autentičan dokaz – rekao je Janković.

U sudnici je prikazano i nekoliko fotografija, među kojima i ona na kojima se, prema navodima tužilaštva, nalaze kapisle za eksploziv.

– Svako vidi šta želi i trebalo bi da se pozove neki vještak da ocjeni o čemu se radi – poručio je Darko Šarić, a onda se povela polemika vezana za fotografiju na kojoj se vide kapisle, da bi odbrana navela da je u pitanju nekoliko hemijskih olovaki.

Potom je prikazana fotografija tri muškarca, među kojima su dvojica mlađa i jedan stariji.

– Lice nijednog čovjeka se ne vidi na fotografiji – rekao je advokat Dalibor Katančević, dok je tužilac naveo da su u pitanju lica koja komuniciraju u Skaj prepiskama.

Nakon ovih dokaza sudija je naveo da će se 15. jula izvesti 15 novih dokaznih radnji, a da će ostatak biti prikazan u septembru kada se očekuje nastavak suđenja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.