Suđenje Miomiru Mugoši: Advokati tvrde da je sve rađeno po zakonu

1

Na suđenju bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši u Višem sudu u Podgorici, advokat odbrane Mitar Mugoša kazao je da svi pisani dokazi koji su provedeni na glavnom pretresu ukazuju da je sve u predmetu Carine urađeno u skladu sa zakonom i sve odluke donijete zakonito.

Danas je održan glavni pretres na kojem su čitani pisani dokazi.

“Odbrana primjećuje da se krivični sud ne može upuštati u pravnu valjanost upravnih akata. Ocjenu i zakonitost upravnih akata donose nadležni organi. Tako da sud ni u kom slučaju ne može reći da li je neki upravni akt zakonit ili nezakonit”, istakao je advokat Mitar Mugoša.

Predsjednica Vijeća sudija Vesna Pean je nastavak suđenja zakazala za 19. septembar.

U optužnici se navodi da je Mugoša “od 25. jula 2007. do 8. maja 2012., kao službeno lice i javni funkcioner – gradonačelnik, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist, a Glavnom gradu pričinio štetu.

“Postupajući suprotno službenim interesima i interesima glavnog grada i to Zakona o građevinskom zemljištu, protivno odluci Skupštine opštine donio je odluku od 30. avgusta 2007. o prenosu prava na zemljište preduzeću “Carine” za 165 eura po metru kvadratnom, neposrednom pogodbom”, piše u optužnici. Na taj način, dodaje se, pribavio je “Carinama” korist od 6.723.194, 85 evra, a Opštini Podgorica štetu u istom iznosu.

(Vijesti)

1 Comment
  1. Stefan komentariše

    A je li Čedo optužen zs podsrekavanje odnosno ko je tu koga postrekavao ili je onako damo nadošlo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.