Sudija odbila preslušanje snimaka: Svi advokati napustili sudnicu!

0

Iznošenje završinih riječi u montiranom procesu za aferu „državni udar“ prekinuto je danas, nakon što su advokati odbrane napustili sudnicu Višeg suda.

Oni su to uradili, jer je sudija Suzana Mugoša odbila da se prije početka završnih riječi saslušaju audio snimci koji su advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević dostavili sudu.

Prema riječima advokata, snimci su dokazi koji bi promijenili dalji tok postupka, a na njima se čuje svjedok saradnik Saša Sinđelić.

“Ovaj dokaz koji smo podnijeli imao je svoju snagu i težinu. Mi smo dokaz dostavili danas i imali ste dovoljno vremena da vidite o čemu se radi. Dokaz se odnosi na dva audio snimka svjedoka saradnika Saše Sinđelića i oni nemaju nikakve veze sa njegovim gostovanjem na televiziji”, objasnio je Radosavljević.

Pozvao je sudsko vijeće da odluči o dokazu prije završnih riječi. Advokat Jovanović je zatražio i da se preispita status svjedoka saradnika.

“Predlažem da razmotrite sopstvenu odluku imajući u vidu status osobe koja se nalazi na snimcima”, poručio je Jovanović.

Mugoša je, međutim, odbila predlog advokata odbrane, nakon čega su oni napistilči današnje ročište.

Mugoša je kazala da, zbog njihovog napuštanja glavnog pretresa, sud kažnjava advokate sa po 1000 evra.

Nastavak suđenja zakazan je za sjutra u 9 časova.

Suđenje traje već više od godinu i po, a Tužilaštvo tereti grupu ruskih i srpskih državljana da su zajedno sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u noći parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine navodno planirali upad u Skupštinu, hapšenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića i nasilnu smjenu vlasti, s ciljem da se Crna Gora spriječi da uđe u NATO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.