Sud odbio Katnića: Mandić ne ide u pritvor

0

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, neće ići u zatvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, odlučio podgorički Viši sud.
Specijalno državno tužilaštvo je Višem sudu predložilo preduzimanje mjera protiv Mandića nakon što je on, početkom marta, pokušao da napusti državu iako mu je zabranjen izlazak iz Crne Gore, jer je jedan od optuženih za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine. Njemu su ranije oduzete putne isprave.
“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici odbijen je kao neosnovan predlog-mišljenje Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, da se prema optuženom Andriji Mandiću odredi pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore odredi pritvor po pritvorskom osnovu iz člana 175 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku.”, navodi se u obrazloženju Višeg suda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.