Mladen Mikijelj

Sud odbio jemstvo: Čađenović ostaje u pritvoru!

0

Viši sud u Podgorici odbio je ponuđeno jemstvo za ukidanje pritvora bivšem specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću, potvrdili su „Vijestima“ njegovi branioci, advokati Lazar Aković i Vaso Bečanović.

„Vijesti“ su u martu objavile da je advokat Lazar Aković u podnesku naveo da otac i sestra Čađenovića daju svoje nekretnine vrijedne 377.000 eura kao jemstvo za ukidanje pritvora.

„U zakonskom roku ću izjaviti žalbu. Zbog spajanja postupka sa drugim licima u novembru mjesecu 2023. Čađenoviću se prolongirao početak suđenja. Danas kada je suđenje konačno trebalo da počne, imamo predlog tužioca novu odluku suda da se postupak u odnosu na njega razdvoji. Naknadno ćemo dobiti novi termin suđenja. Da nije bilo spajanja postupka, postupak protiv Čađenovica se do danas mogao okončati presudom. Ovako, zbog neprincipijelnog rada suda, pravo okrivljenog na suđenje u razumnom roku je ozbiljno povrijeđeno. Čađenovic leži u pritvoru 16 mjeseci. Pritvor ne smije biti kazna, što u konkretnom slučaju jeste kada je u pitanju moj branjenik“ izjavio je Aković.

Specijalno državno tužilaštvo Čađenovića tereti za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.On se u pritvoru, po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, nalazi od 11. decembra 2022. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.