Sud nastavlja s obmanama: Produžili pritvor dan pred suđenje

0

Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odigrala je još jednu sramnu ulogu, obmanjujući javnost, a prije svega pojedine osumnjičenje za navodni „Državni udar“ da je odlaganje poslednjeg ročišta razlog što se oni i dalje nalaze u pritvoru.
Mugoša je u utorak, 26. decembra, odložila nastavak suđenja, a potom instruirala jednog od optuženih Dragana Maksića da su advokati odbrane odgovorni za odugovlačenje sudskog procesa, a samim tim i za produženje pritvora Maksiću, Srboljubu Đorđeviću i Milanu Dušiću.
Međutim, istina je sasvim drugačija ili kako kaže ona narodna – ako laže koza, ne laže rog. Naime, odluka o produženju pritvora za Maksića, Đorđevića i Dušića donijeta je dan prije održavanja poslednjeg ročišta. Viši sud u Podgorici je u ponedeljak, 25. decembra, u vijeću sastavljenom od predsjednika Višeg suda Borisa Marića i sudija Radomira Ivanovića i Miljane Pavlićević odbio „kao neosnovan“ predlog advokata Maksića, Đorđevića i Dušića za ukidanje pritvora.
U obrazloženju odluke o odbijanju predloga za ukidanje pritvora, protiv koje žalba nije dozvoljena, navodi se da je Specijalno državno tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, ocijenilo da “nijesu ispunjeni uslovi za ukidanje pritvora“ Maksiću, Đorđeviću i Dušiću.
(in4s.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.