Stravične scene u Mesohoriju: Zemljotres uništio domove, crkva samo što se ne sruši

0

U mjestu Mesohori koje se nalazi nedaleko od Elasone u Grčkoj, koju je danas pogodio razoran zemljotres, uništeni su mnogi domovi, a mještani sa strahom gledaju u crkvu Svetog Dimitrija koja prijeti da se svakog časa sruši.

Snažan zemljotres jačine 6 stepeni po Rihteru izazvao je stravičnu štetu u ovom mestu, a ništa bolje nije prošao ni Damasi gde su se neke kuće skroz urušile, prenose grčki mediji koji su objavili fotografije nakon stravičnog potresa.

Potres se dogodio nešto posle 12 časova a osjetio se širom Grčke, ali i Balkana. Pojedini građani Crne Gore, ali i Srbije svjedoče da su osetili kako drhti tlo.

Ljudi u Grčkoj su u panici izlijetali iz svojih domova, dok se sve oko njih rušilo. U mjestima udaljenim od epicentra, srećom, pričinjena je manja šteta, dok u pojedinim mjestima koji su blizu Elasona i Larise sve izgleda stravično.

– Ja ovako nešto nikad nisam doživio. I dalje tlo drhti. Ovdje u Mesohoriju problemi gdje god pogledaš. Crkva samo što nam se ne sruši, popucali su zidovi. Sve što je od kamena u selu je ili srušeno ili samo što se ne sruši. Svi smo na ulicama – kaže Entoni Lijanos, mještanin ovog sela.

Podsjetimo, jedan čovek izvučen je danas iz ruševina u Mesohoriju. Muškarac (80) ostao je zarobljen kada se na njega obrušio zid kuće. Srećom, njegova supruga je uspela sama da se izbavi i dozove pomoć.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.