Strah se nadvio nad američkim Kongresom: Nižu se upozorenja, otkazane sjednice

0

Militantna grupa, vjerovatno inspirisana teorijom zavjere pokreta „Kanon“, planira danas napad na američki Kongres, pokazuju policijske obavještajne procjene i zbog toga je Predstavnički dom otkazao planirane sjednice.

Bezbjednosna procjena, koju je obezbeđenje Kongresa saopštilo kongresmenima u srijedu, ne identifikuje tu grupu, ali vrijeme navodnog napada upućuje na njen identitet.

Četvrtak. 4. mart, dan je kada bivši američki predsjednik Donald Tramp, prema uvjerenju sledbenika „Kanonove“ zavjere, treba da se vrati na predsjedničku dužnost.

„Tajna misija“

Zagovornici ove teorije vjeruju da je Tramp na tajnoj misiji razotkrivanja satanista i pedofila u redovima Demokratske stranke, koji iz sjenke kontrolišu američku vlast, a odabrali su 4. mart jer je to bio izvorni dan predsjedničkih inauguracija sve do 1933.

Zbog januarskog napada na Kapitol, Predstavnički dom otkazao je planirana zasijedanja i obavijesto kongresmene da ne moraju da dolaze nakon što je stiglo policijsko upozorenje.

Moguće je da i Senat otkaže svoju sjednicu, prenosi Indeks.

Stroge mjere opreza i za vikend

Obezbeđenje Kongresa objavilo je da će danas pojačati bezbjednosne snage zbog potencijalne prijetnje.

„Na osnovu obavještajnih podataka koje imamo preduzeli smo trenutne korake da pojačamo bezbjednost“, objavila je služba obezbeđenja.

Timoti Blodžet, šef obezbeđenja Predstavničkog doma, izdao je upozorenje da bi prijetnje mogle da se produže do vikenda zbog, kako je naveo, dodatnog interesovanja militantne grupe za Kapitol od 4. do 6. marta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.