Stradao Nemanja Grčić: Likvidiran ortak braće Vilotijević!

0

Ubijeni Nemanja Grčić (37), bio je jedan od najbližih saradnika i pripadnik kriminalne grupe Alena Kurine, koja se bavi švercom narkotika. Toj grupi su pripadali Stefan i Kićun Volotijević. Grčić je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine, saznaje Telegraf.

Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja je došao sa suprugom na vikend u Vrdnik i sinoć su u brvnari u kojoj su odsjeli držali odškrinuta vrata jer im je bilo vruće.

Nepoznati napadač sa kačketom na glavi je ušao u brvnaru, u četvrtak oko 22.50 časova, naišao prvo na suprugu, nju odgurnuo i otišao u drugu sobu gde je bio Nemanja, prenose beogradski mediji. Kako pišu Novosti, napadač i Grčić su se nekoliko minuta tukli, dok se napadač nije dokopao pištolja.

Žena je potom čula dva pucnja, a napadač je uspio da pobegne. U drugoj prostoriji ugledala je ubijenog muža kako leži u lokvi krvi i pozvala policiju.

On je, takođe, prije 13 godina učestvovao u ubistvu navijača Aleksandra Panića (24) iz Železnika, piše Blic.

Alen Kurina označen je kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. Kurina se, osim za trgovinu narkoticima, tereti i za skrivanje Vojislava Šarčevića Anestezije (22) iz Novog Sada, osumnjičenog za ubistvo Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića vladike Irineja Bulovića u julu ove godine.

Kada je u subotičkom naselju Novi grad, ubijen Milićević, u grupi od 11 osumnjičenih bili su Alen Kurina i Kićunov brat Stefan Vilotijević. Posle 27 dana svi osumnjičeni su pušteni iz pritvora.

Kako piše Blic, Vojislav Šarčević je bio dobar prijatelj sa ubijenim Vilotijevićem, čak ima istetoviran njegov lik, što se dovodi u vezu s osvetom za ubistvo Vilotijevića 2015. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.