Stojković i Tadić uoči meča sa Švedskom: Liga nacija nije prijateljsko takmičenje, bodovi se broje!

0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković i kapiten orlova Dušan Tadić održali su konferenciju za novinare pred poslednji prozor Lige nacija.

Prvo pitanje selektoru postavio je novinar Gazete delo sport koga je zanimao komentar na lošu formu Dušana Vlahovića u Juventusu i da li će se možda Piksi odlučiti na dva napadača protiv Švedske, tačnije da upari Vlahovića.

O VLAHOVIĆEVOJ FORMI

– Očekivao sam neko pitanje o utakmici, ne o Vlahoviću. Gledajte, Vlahović radi naporno u Srbiji, srećan je što je ovde, motivisan je za naredne dvije utakmice. Kao selektor sam veoma zadovoljan… Možda u Italiji očekuju da postiže golove na svakoj utakmici, Serija A je teška… Sve u svemu, on je sjajan momak, žrtvuje se i očekujem da za Srbiju bude tu. U odličnoj je fizičkoj spremi, nema povreda – odgovorio je Piksi, a o dva napadača dodao:

MOGU LI VLAHOVIĆ I MITROVIĆ ZAJEDNO?

– Sve je moguće, na kraju smo ovog  turnira. Još dvije utakmice su nam ostale. Želimo da budem u konkurenciji za prvo mjesto, a utakmica protiv Švedske biće teška. Moraćemo da uradimo šta god je potrebno da pobijedimo. Potrebna su nam tri boda. Da li ću igrati sa Mitrovićem i Vlahovićem? Obojica su sjajni napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Kada imate dva mađioničara, ne vidim razlog da ne igraju zajedno.

LIGA NACIJA

– Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Bodovi se broje i važno je. Obije utakmice očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Jučerašnji utakmici i oni od prije to pokazuju. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobo protiv Švedske, da igramo lijep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata“.

TADIĆ O KRITIKAMA NA RAČUN FORME

– Kada ste najstariji u ekipi i kada ste kapiten, naravno da to nekima ne odgovara. Pogotovo kada ste stranac u nekoj zemlji… Pogotovo ako ne postignete gol ili ne namjestite, i uvijek ste vi na udaru. I to je normalno. Igrači sa najviše kvaliteta treba da preuzmu odgovornost i kada treba i kada ne treba. Potrebno je da znaš ko si i šta si, treba da ostaneš gladan i željan uspeha. To je najvažnije.

FOKUS NA ŠVEDSKOJ, O NORVEŠKOJ POSLE SUBOTE

– Za razliku od juna kada smo imali naporan tempo, ovdje je samo dvije utakmice. Nema prostora ni potrebe za improvizacije, nečim što bih ja vas impresionirao. Fokusirani smo na sutrašnju utakmicu, nismo pričali o Norveškoj. Ovo nam je prioritet i to tako treba da ostane. Igrači znaju koju odgovornost nose, da uvijek treba maksimum kada se igra za nacionalni tim. Imperativ je pobjeda, ali neće biti lako. Puno poštujem Švedsku, a na kraju sve zavisi od nas. Ako mi budemo na svom mjestu, a moramo da budemo… Smatram da dvije utakmice nose veliku važnost… Nikakva tragedija nije i ako ne budemo prvi. Ali nemojte da sumnjate da ćemo pokušati da dođemo do pobjeda.

PIKSI O DEBITANTIMA

– Imamo Mitrovića kao Topalovića. Nisu došli ovde da se slikaju, iako jesu zgodni momci… Došli su da upišu debi za nacionalni tim. Kada će i da li će, hoće sigurno… Kada, to ćete vidjeti.

O ERAKOVIĆU POSEBNO

– Nemam dilemu oko tima, samo ne mogu da kažem. Prije tri dana je stvorena slika i to je tako. Svaki dan se samo potvrđuje to neko razmišljanje. Nemamo Milenkovića zbog povrede, ali igramo sa trojicom pozadi, pa neko mora da igra. Nećemo ostaviti prazno mjesto, a ko će biti, to ćete vidjeti sjutra. Srbija će izaći sa timom za koji smatram da može iznese teret i izazov, koji se zove Švedska. Ko god bude bio pozadi, nemam dilemu da će odigrati vrhunski i onako kako se očekuje. Nemanja Gudelj je otišao kući, a ima i što se tiče zdravstvenih stvari, koje mi kao treneri moramo da prihvatimo. Vidjećemo, radi se o trojici igrača, da vidimo kako će spavati i kako će se probuditi.

ŠTA JE SA SAMARDŽIĆEM?

– To je za sada nebitna tema. Što se nas tiče učinili smo šta je potrebno. Hajde da sačekamo mart, kada dođe vrijeme pričaćemo i tome – odgovorio je selektor na pitanje o kontroverzama vezanim za ime Lazara Samardžića koji nikako da se odluči je li Srbin ili Njemac.

O KATARU SE JOŠ NE RAZMIŠLJA

– Sve je usmjereno ka Švedskoj i Norveškoj. Kada sve ovo prođe, naravno da ćemo krenuti da razmišljamo o Mundijalu. Razumem medije, ljude, ne prođe minut a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme… a doći će, brzo, onda ćemo razmišljati i o tome. U podsvijesti vjerovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku.

KAPITEN O SARADNJI SA NAPADAČIMA

– Uvijek sam u službi tima, da ih hranim loptama… Puno mi je srce kada daju golove. Svako će doći do izražaja kada pratimo instrukcije Mistera. Golovi će doći sami po sebi, samo da se opustimo.

ŠVEĐANI DOLAZE OSLABLJENI

– Ne interesuje mi tim Švedske i ko će igrati i da li će igrati. Moj tim me interesuje, naravno da znam ko igra za Švedsku, ali to je dovoljno da ja znam, neću njih da opterećujem – rekao je Piksi.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.