Stojanoviću i Baćoviću pritvor do 30 dana

1

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana bivšem direktoru policije Slavku Stojanoviću i Igoru Baćoviću iz Nikšića

Odluka je donijeta danas, nakon saslušanja.

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović uhapšen je juče ujutro po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je 2018. godine zloupotrijebio službeni položaj i tako, navodno, omogućio šverc cigareta. U istij akciji uhapšen je i vlasnik firme za transport Igor Baćović iz Nikšića.

Stojanovićev branilac, advokat Mihailo Volkov kazao je medijima da je Stojanović pred tužiocem negirao izvršenje krivičnog djela.

SDT Stojanoviću stavlja na teret da je izdao usmenu naredbu određenom policijskom službeniku da propusti vozilo koje je zaustavljeno na teritoriji Zete, odnosno dopusti njegovo dalje kretanje.

“Tužilac nije postavljao pitanja vezano za predmet koji se vodi protiv Veselina Veljovića, tako da u ovoj fazi postupka odbrana zaključuje da ova dva slučaja nijesu povezana. Osim toga, ni vremenski period se ne podudara, što takođe ukazuje da se radi o odvojenim predmetima”, rekao je Volkov.

Stojanović je pet godina na čelu UP, ostavku podnio kada je u obračunu kriminalaca u Podgorici pala nevina žrtva
Stojanović je radni vijek proveo radeći na najsloženijim poslovima u Upravi policije.

U junu 2013. godine Vlada Crne Gore ga je imenovala za direktora Uprave policije, na prijedlog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Poslije pet godina na toj poziciji, Stojanović je podnio ostavku nakon što su u centru Podgorice 31. marta 2018. godine ubijeni Miloš Šaković i Radivoje Jovanović, koji je bio slučajna žrtva obračuna kriminalaca.

Poslije Stojanovića na mjesto direktora Uprave policije imenovan je Veselin Veljović, koji je uhapšen 24. jula zbog zloupotrebe službenog položaja i nalazi se u Istražnom zatvoru.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Cijelu državu mozete zatvoriti dok je klan Đukanović nedodirljif sve je ovo farsa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.